Univerzális eszterga megoldások

EMAG VL 5i

EMAG VL 5i

VL 5i szerszámgépével az EMAG szerszámgépgyártó átfogó megoldást nyújt kis- és középvállalkozások számára. A szerszámgép egyaránt alkalmas kis- és nagyméretű darabok forgácsolására, valamint akár 250 mm-es átmérőjű munkadarabok egy felfogásban készre munkálására. Fedelek, fogaskerekek, fogaskerék tengelyek ugyanolyan hatékonyan és minőségben gyárthatók, mint féktárcsák és bütykös tengelyek. A szerszámgép főorsója 28 kW teljesítményű, maximálisan 300 Nm nyomaték leadására képes, a revolverfejnek pedig, mely hajtott szerszámok befogadására is képes, 2.2 másodperces a szerszámváltási ideje. Fúró és maró műveletelemek is végezhetők, továbbá mind a 12 szerszámhelyre befoghatók hajtott szerszámok. A szerszámgép kimagasló képessége az EMAG revolver hajtásnak köszönhető, mivel egyszerre képes nagy sebességre, kimagasló teljesítményre kis helyigény mellett. A revolver átmérője mindössze 360 mm, de 12 szerszámhely van rajta, a maximális nyomatéka pedig 45 Nm.

A VL 5i minőségének bizonyítéka az integrált automatikus kiszolgáló rendszer. A rendszerben található egy hordozó prizmákkal felszerelt, zárt láncú szállítószalag, mely a közvetlenül a cserepozícióba viszi a nyers előgyártmányokat. A cserepozíció a gép munkatere mögött található, így a gépkezelő a folyamat során bármikor felhelyezheti az újabb nyers darabokat a szállítószalagra mely ezáltal egy rugalmas és univerzális megoldás a szerszámgép automatizálására.

EMAG VL 5iA VL 5i másik előnyös tulajdonsága a rövid holtidők. A munkadarabváltás nagyon gyors folyamat, mivel a cserepozíció és a megmunkálási pozíció közötti távolság mindössze 550 mm. A gép szánvezetékeinek tervezésénél az EMAG a géphatékonyság megvalósítására törekedett. Ezek a gép munkaterén kívül találhatók, ahol védve vannak a forgácstól és egyéb szennyeződésektől. Így a kevesebb időt és energiát kell fordítani a karbantartásra, a gép kevésbé hajlamos meghibásodásra. A szerszámgéphez opcióként kérhető mérőállomás is, mely a munkatéren kívül található. A munkadarab itt a cserepozíció és a megmunkálási pozíció között, ugyanabban a megfogásban mérhető, mint amiben meg lett munkálva. A mérési eredményt nem befolyásolja az esetleges forgács, mivel a függőleges esztergálási műveletben a legideálisabb a forgács eltávolítás.

 

Az energia és a nyersanyagok fenntartható felhasználása teszi teljessé a képet. Kis helyigénye mellett, a berendezés mentes minden felesleges részlettől. Ennek köszönhető, hogy az EMAG előnyös ár-érték arányon kínálja ezt a gépet.

Forrás: www.emag.com