Könnyebb átjárás CAM és CNC között

SPRING Technologies logoA SPRING Technologies és a Delcam szorosan együttműködve kifejlesztett egy zökkenőmentesen alkalmazható interfészt az NCSIMUL, előtolás optimalizáló és megmunkálás szimuláló program, valamint a vezető CAM szoftverek, a PowerMILL és FeatureCAM számára. Az interfész teljes körű megoldást nyújt a pontos és hatékony CAM-ből CNC-be konvertálás során.

Az új illesztő szoftvernek köszönhetően a PowerMILL és FeatureCAM felhasználói az NCSIMUL fő alkalmazásait használva ellenőrizhetik a szerszámpályákat. A CAM szoftver használatakor egyetlen kattintással, közvetlenül a PowerMILL-ből, vagy a FeatureCam-ből az NCSIMUL-ba importálhatók a releváns adatok és előkészíthetők a pontos adatok NC kód ellenőrzéshez és a munkagépre küldéshez. Az együttműködés arra a számos, nagy értékű darabokat gyártó vállalatnál jelentkező igényre szándékozik választ adni, miszerint egyetlen, integrált folyamatban lehessen a marás szerszámpályáit egyszerűen és gyorsan ellenőrizni és jóváhagyni.
Ennek az interfésznek köszönhetően az NCSIMUL minden technológiai képességét elérhetővé tette a Delcam felhasználóinak. Átfogó tesztek végezhetők a számítógépen a marási műveletek tudásbázisát használva. A szimulációkkal kiválthatók a manuális próbaforgácsolások és hatékonyabban használhatók a forgácsoló szerszámok, valamint megelőzhetők a gép vagy munkadarab ütközések. A forgácsolási paraméterek optimalizálhatók így növelve a szerszámgép produktivitását. Továbbá a technológiai dokumentációk szabványosíthatók és egy kattintással szétküldhetők közvetlenül a gép mellől, így minden, a gyártási folyamatban érintett csoport könnyen és pontosan kommunikálhat egymással.

Delcam logo

Az NCSIMUL jól bevált képessége, hogy biztonságos és optimalizált NC programokat generál lenyűgözte a Delcam csapatát, akik mindig új alkalmazásokat fejlesztenek, hogy növeljék a Delcam szoftverek képességeit.

„Arra törekedtünk munkánk során, hogy egy barátságos és könnyen kezelhető kezelőfelületet fejlesszünk ki, mely egyszerűvé teszi mindennemű adat átvitelét, mint az alkatrészek, megfogók, előgyártmányok, stb.” – magyarázta Fikret Kalay a Delcam France professzionális szolgáltatások igazgatója. „ Az új illesztő szoftvernek köszönhetően a PowerMILL és a FeatureCAM felhasználói közvetlenül kiválaszthatják a megfelelő szerszámgépet és poszt-processzort, automatikusan generálhatnak szerszámadatokat az NCSIMUL számára és biztonságosan elindíthatják a szimulációs projektet a PowerMILL-ből, FeatureCAM-ből. A PowerMILL, FeatureCAM és az NCSIMUL kombinációja egyszerűbbé teszi a termelékenység növelését a biztonságos megmunkálás mellett.”

„Az illesztő szoftvereknek köszönhetően megválaszoljuk a Delcam és SPRING vásárlóinak elsődleges igényét, az akadálytalant átlépést CAM-ből a CNC szimulációs folyamatba, így lehetővé téve nagyobb termelékenységet. Így egyszerűbbé válik az NC programozás és jóváhagyás, miközben rövidül a gyártásba helyezés ideje.” – mondta Olivier Bellaton, a SPRING Technologies ügyvezető igazgatója.

 Forrás: www.springplm.com