Industriautomation – Első nap

INDUSTRIAUTOMATION 2012 - 1. nap

Csapatunk az A pavilon 107/C standján található

A mai nappal kezdetét vette az “Ipar Napjai” elnevezéssel zajló ipari kiállítás, mely Május 18-ig várja látogatóit.

Ezúttal közel 300 kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait. Az INDUSTRIAUTOMATION Nemzetközi ipari és automatizálási szakkiállítás mellett az ÖKOTECH környezetvédelmi és kommunális, valamint a Ligno Novum faipari szakkiállítás zajlik négy napon át a Budapesti Vásárközpontban.

Csapatunk az Ünnepélyes megnyitó után – melyen beszédet mondott Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója és Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, illetve Molnár Péter, az  Országos Asztalos- és Faipari Szövetség elnöke- még részt vett az ünnepélyes díjátadón is.

Forgatásunk első helyszínéül a Flexman Robotics Kft. standját választottuk, ahol Dr. Farkas Attila ügyvezetővel készítettünk interjút. A standon megtekinthető és megvásárolható az első 7-tengelyes ívhegesztő Motoman robot, mellyel nehezen elérhető helyek is hegeszthetők. A cég alkalmazástechnikai mérnökével, Győrváry Zsolttal készített interjúnkból megismerhettük a Creform intelligens, automatikus szállító rendszerét, mely moduláris kialakítása révén hatékonyan támogatja a gyártási folyamatokat.

A Szimikron Kft. standján jó hangulatú beszélgetés közben, érdeklődtünk a cég düsseldorfi vásárról alkotott véleményéről, a golyósorsók gyártási folyamatairól, és közelebbről is megismerkedhettünk a TAF-210 elnevezésű CNC vezérelt hidraulikus tokmánnyal is.

A nap második felében még két standot kerestünk fel. A Varinex standján Sebők Róberttel és Falk Györggyel beszélgettünk a standon található CAM-es alkalmazásokról és a gyors prototípus gyártás előnyeiről. Szóba került még a napjainkban egyre inkább felkapott fogászati implantátum gyártás, ennek jelenlegi kihívásai, és a szakmabeliek hivatástudata.

Végezetül az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. standján található Foba Fiberhome lézergravírozó berendezést kaptuk lencsevégre.

További információ

Regisztráció az ingyenes INDUSTRIAUTOMATION belépőre
Az INDUSTRIAUTOMATION hivatalos honlapja