INDUSTRIAUTOMATION – A harmadik nap

INDUSTRIAUTOMATION - A harmadk napAz előzőekhez hasonlóan a harmadik nap is eseménydúsan telt a CNCMedia csapata számára az INDUSTRIAUTOMATION kiállításon.

Elsőként az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. standját kerestük fel, ahol a FOBA lézert, valamint az Okuma Genos L200E-M CNC esztergát kaptuk lencsevégre. Előbbiben egy fémlemezre gravírozott logo elkészülését, utóbbiban pedig egy próba munkadarab virtuális megmunkálásának menetét nézhettük végig.

A nap második állomása a Gordiusz Alfa standja volt, ahol egy Maxiem Waterjets vízvágó gépet filmeztünk le, illetve interjút készítettünk Szegő Róbert ügyvezetővel. Szegő úr a standjukon felvonultatott technológiákról, szakmai rendezvényükről a szinergiákról, illetve a fiber lézerekről ejtett szót. Továbbá lefilmeztük a standon bemutatott Nikon MCA II karos koordináta mérőgépet és az Insize termékcsalád mikrométereit.

A Cad-Cam Solutions standján interjút adott nekünk Schveighardt Zoltán, műszaki tanácsadó, aki működés közben mutatta be a HandyPROBE hordozható mérőberendezést és a TopSolid rendszer újdonságait.

Ellátogattunk az egyik legnagyobb standra is, ahol jónéhány gép mellett folyamatosan tárgyaltak az ügyfelekkel az NCT szakemberei. A teljesség igénye nélkül kiállították a VD-510S Linear marógépet, az EmR-1200D 5TT Rolltype marógépet és az ST-260 DT esztergát is.

A nap folytatásában több szakember is felkeresett bennünket, hogy szeretne gyártási folyamatokat Magyarországra szervezni. Az egyik cég Svájcból szeretné átszervezni a gyártást, és mintegy 5000 alkatrész legyártásához keres partnert. A másik cég egy elektronikai eszközhöz szeretne egy olyan feladatot hazai cégekkel elvégezni, melynek megvalósításával jelenleg Kínában küszködnek, egyelőre sikertelenül. Mindketten a hazai ipar szakképzettségében és gyors elérhetőségében bíznak, és rajtunk keresztül is szeretnének információhoz, illetve együttműködő partnerekhez jutni. A pontosabb specifikációkkal várhatóan később jelentkezünk, de ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, az úriemberek elérhetőségeit megkaphatja szerkesztőségünktől (info@cnc.hu).

INDUSTRIAUTOMATION - A harmadik nap

HandyPROBE kézi mérőgép a CAD-CAM Solutions standján

Délután a kiállítást jártuk, és lefilmeztük a leglátványosabb standokat. Így került lencsevégre a Metris 3D standján látható helikopter, illetve a Gamma Digital standján látható önjáró robot. A Gamma Digital Fejlesztő és Szolgáltató Kft. mérnök informatikus munkatársa, Papp Áron elmesélte, hogy a robot a Miskolci Egyetemmel közös fejlesztés keretében jött létre. A robot olyan önjáró rendszerrel van felszerelve, mely érzékeli az előtte álló kikerülhetetlen akadályokat, illetve azok megszűnését is, vagyis képes a biztonságos üzemi közlekedésre. A közlekedését egyébként index, a működést jelző lámpák és elsőbbségadási rendszert ismerő elektronika is segíti. A gép tetején két szállítószalag található, illetve egy robotkar, mely képes a szalagon szállított ládák tartalmát átrakodni. A robot így az üzemben az egyik szállító szalagtól a másikig képes önállóan termékeket vagy alkatrészeket eljuttatni.

Meglátogattuk az RS Components standját is, ahol Zeb Sahnin a tegnapi interjún elhangzott újdonságokat a standjukon kiállított eszközökön keresztül is bemutatta.

A harmadik nap ismét sok eredménnyel zárult csapatunk számára. Standunkat nagy érdeklődés övezi, sokan ellátogatnak hozzánk, és kíváncsian állnak meg képernyőink előtt, melyeken az elmúlt hónapok legjobb videóiból készítettünk egy hosszabb összeállítást. Sok új olvasót köszönthetünk, akik regisztráltak oldalunkra, hírlevelünkre vagy csatlakoztak Facebook csoportunkhoz, de számos rendszeres olvasónk is jelen volt a kiállításon és örömmel látogatott meg minket. Köszönjük mindenkinek a támogatást, és oldalunkon további jó időtöltést és hasznos információszerzést kívánunk!

További információ

Regisztráció az ingyenes INDUSTRIAUTOMATION belépőre
Az INDUSTRIAUTOMATION hivatalos honlapja