Gyárat avatott a Modine

5400 m2 alapterületi gyártócsarnokot avatott április 26-án a Modine Mezőkövesden. A nagyteljesítményű dízelmotorok és hajtóművek olajának hűtésére szolgáló hűtők és kipufogógáz –visszahűtők gyártásával foglalkozó cég beruházása a gazdasági kormányzat támogatásával és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) közreműködésével valósult meg. A 10 millió euró értékű fejlesztés 2015-ig 170 új munkahelyet teremt.

Modine logoAz 1916-ban alapított amerikai cég 1993-ban lépett be az európai piacra. Ötleteiket mindig a piaci igények szerint fejlesztették tovább, a különböző piacok számára eladott hűtők és olajhűtők diverzifikációját hajtották végre, melynek eredményeként haszongépjárművek, építőipari és mezőgazdasági gépek valamint személyautók alkatrészeit is gyártják. Jelenleg több mint 8.000 munkavállaló dolgozik a Modine-nél. Hosszú távú kapcsolatot építettek ki a Ford-dal, a Daimler AG-vel, a BMW-vel, a John Deere-rel, a Caterpillar-ral is, továbbá olyan cégek rendszeres szállítója, mint a MAN, az Iveco, a Cummins, a Perkins, a ZF és a Voith.

Az elkövetkezendő öt évben a forgalom megduplázásával számol a Modine, s a mezőkövesdi dolgozói létszámot a jelenlegi 430 főről 600 főre kívánja bővíteni. Az emissziós normák szigorodásával a Tier4 és az EURO 6 szabványok követelményeit teljesítő motorok komponenseit gyártják majd az üzemben. Az új termékek a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően a kipufogógáz visszahűtését végzik majd Daimler, Deutz és MAN haszonjármű motorokban.

Tom Burke Modine elnök a gyáravatóra küldött üdvözletében hangsúlyozta és megköszönte a mezőkövesdi kollégák kemény munkáját és a kiváló csapatszellemet. Németh Zoltán, a mezőkövesdi gyár ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a magasan kvalifikált és motivált munkatársakkal mind az amerikai, mind az európai menedzsment maximálisan elégedett.

 forrás: HITA

Megosztás
[
    ]