Edgecam-en készül a Matsuura bemutató programja

Edgecam Matsuura bemutato programAz Edgecam-et választotta a Matsuura az Egyesült Királyságban most bemutatott legnagyobb 5 tengelyes Matsuura szerszámgép bemutatóprogramjának elkészítésére.

A Matsuura MAM72-100H nagy méretű előgyártmányok nagy teljesítményű marására fejlesztették ki, valamint nagy pontossági követelményű, komplex geometriai felületek megmunkálására.

A Matsuura leicestershire-i központjában több nyílt nap alkalmával demonstrálják, milyen költséghatékonyan és pontosan tud megmunkálni a most bemutatott MAM72-100H a piacvezető CNC szoftverrel együtt.

Az Edgecam készített egy speciális, fele részben 5 tengelyes szimultán megmunkálást, fele részben pedig prizmatikus megmunkálást bemutató programot. „Olyan programot készítettünk, ami pontosan meg tudja mutatni, mire képes az új Matsuura MAM72-100H megmunkáló központ. Úgy írtuk meg a programot, hogy az látványosan mutassa be a nagy teljesítményű megmunkálást, prizmatikus megmunkálásokat, indexelést és az 5 tengelyes szimultán forgácsolást.” mondta Jim Swales, az Edgecam UK értékesítési vezetője.

Az Edgecam szimultán 5 tengelyes képességeit úgy tervezték, hogy hatékonyan segítse az autóipar, a repülőgépipar, az orvosi eszköz gyártás, valamint az olaj és gázipar szereplőit, beszállítóit, ennek köszönhetően ez a szoftver az ideális választás a MAM72-100H programozására.

Edgecam Matsuura programozott darabA MAM-72-100H a Matsuura eddigi legnagyobb 5 tengelyes megmunkáló központja. A főorsója Matsuura Hi-Tech 12k fordulatszámú, BT50-es csatlakozású, a munkatere 1000mm x 770mm-es, a maximális munkadarab tömeg 780 kg, szerszámtár 60 férőhelyes alapesetben. Bővíthető nagy kapacitású paletta- tároló, és cserélő rendszerrel, 360 férőhelyes szerszámtárral, valamint rugalmas gyártórendszerbe illeszthető.

A Matsuura MAM72-100H, mint minden Matsuura termék, alkalmas bármely anyag megmunkálásra az öntött acél és alumíniumtól kezdve egészen a titánig és más, különleges anyagokig bezárólag.

A Matsuura marketing vezetője, Ian Michie szerint, a Matsuura nyílt napok során – 2012 májusában – kiderül, hogy a gép mennyire tudja színesíteni a brit piacokat, valamint szeretné elérni, hogy megmunkáló központ mindenki számára hozzáférhető, megtekinthető legyen.

Sok közös partnere van a Matsuura-nak és az Edgecam-nek. Nagy összhangra és a párhuzamos együttműködésre van szükség mind a gép, mind a szoftver oldaláról a minőség biztosításához, valamint elengedhetetlen a hatékony párbeszéd, hogy a felhasználóknak személyre szabott megoldást tudjunk biztosítani. A szerszámgép csak az egyik eleme annak a jövedelmező rendszernek, amit a Matsuura kínál az ügyfeleinknek. Szeretnénk a partnereink legjobb termékeit kínálni vásárlóinknak.” tette hozzá Jim Swales.

Matsuura MAM72-100HIgaz, hogy a fő esemény a MAM72-110H bemutatója lesz, de látható majd forgácsolási bemutató az MX-520 egyasztalos 5 tengelyes szerszámgépen, ami egy jó választás azon cégeknek, akik nyitni szeretnének az 5 tengelyes, nagy pontosságú gépek felé. Természetesen a Matsuura többi horizontál, maró-esztergáló központ, és több palettás 5 tengelyes terméke is megtekinthető a bemutatók során.

 

forrás: edgecam.com

A gép paraméterei:

Elmozdulás: X / Y / Zmm1,050 / 920 / 960
Elfordulás: A / Cfok-120 ~ +30 / 360
Paletták száma
Standard.  6 / 17 / FMS Opcionális
A paletta munkafelülete
mm630 x 630 
Max. munkadarab méret
mmØ1,000 x H770
Teherbíráskg780
Orsó sebessége
min-112,000: BT50 Standard. 10,000: BT50 Opcionális
Gyorsmenet: X / Y / Zm / min60 / 60 / 50
Gyorsmenet: A / Cmin-150 / 75
Szerszámok száma
60 Standard / 360-ig Opcionális
NCMatsuura G-Tech 30i
Megosztás
[
    ]