A Makino bejelentette az új SuperSpark IV süllyesztő technológiáját

Makino SuperSpark összehasonlításA Makino bemutatta a piacvezető SuperSpark süllyesztő szikraforgácsoló technológia legújabb verzióját, a SuperSpark IV-t. Az előző verziók fejlesztéseire építve, az új SuperSpark IV 30%-kal lecsökkentette a mély bordák nagyolásra fordított időt.

A SuperSpark technológia a rövidített kiemelési ciklust és az adaptív szikra-köz teljesítményvezérlést kombinálja, megnövelve a folyamat hatékonyságát és termelékenységét. Az általános süllyesztő tömb szikraforgácsoló ciklusok során a folyamat teljes idejének 60%-a mellékidő, a szerszám nincs fogásban. A SuperSpark több mint kétszeresére növeli a főforgácsoló idő arányát, mivel a kisebb kiemelési magasság miatt a szerszám rövidebb idő alatt éri el újra a munkadarabot.

Mindemellett az adaptív szikra-köz teljesítményvezérlés lehetővé teszi az elektróda szikrakisütését a kiemelési ciklus alatt folyamatos forgácsolásnál az egész folyamat alatt. Ahogy az elektróda bemerülési mélysége nő, a teljesítményt és szikraközt csökkenti a túl nagy anyagleválasztás megelőzésére. Ez a két technológia a Makino szerint összességében 20-30%-kal csökkenti a teljes megmunkálási időt a hagyományos eljáráshoz képest.

A SuperSpark IV ezekre a lényegi funkciókra épít a nagyobb hatékonyság elérésért mély bordák és ferde lapú elektródáknál. Ezzel az adaptív kiemelő funkcióval és automatikus számítással, valamint a mélység és oldalferdeség függvényében állított gépteljesítménnyel, a SuperSpark IV szignifikánsan növeli a mély bordák megmunkálásának hatékonyságát az elődjéhez képest.

Az eredeti SuperSpark technológiát 2001-ben mutatták be, mellyel a gyártók jelentősen csökkenthették a nagyolásra fordított időt. A későbbi verziók ugyanerre az alapra épültek, további fejlődést biztosítva a nagyolás és simítás terén, különösen kúpos elektródáknál.

forrás: www.makino.com