A Haas növeli a központi forgóasztalok teljesítményét

Haas az EMO Hannover 2011 kiállításonA megmunkálóközpont kiegészítése egy 4. tengelyként vezérelt forgóasztallal vagy osztóasztallal biztos módja a termelékenység növelésének, a beállítási időszükséglet csökkentésének és a többműveletes munkadarabok pontosabb megmunkálásának. A Haas Automation, Inc. növelte a központi forgóalkatrészek teljesítményét, hogy segítse ügyfeleit a termelékenység növelésében és a befektetések megtérülésének gyorsításában.

A teljesítménynövekedés a megnövekedett sebességek, a magasabb gyorsulási/lassulási értékek és a csökkentett fékezési idők formájában jelentkezik. A modelltől függően a sebesség 25-34 %-kal, a gyorsulás 33-125 %-kal növekedett, a fékezési idő pedig 89-95 %-kal csökkent. A következő Haas forgóasztalok kínálják ezt a magasabb teljesítményt: HA5C, HRT160, HRT210 és HRT310 és a megfelelő SP modellek, illetve a HRTA5 és a HRTA6.*

Haas az EMO Hannover 2011 kiállításonAz egyes forgóasztalokat a lehető legnagyobb teljesítmény elérésére optimalizálták, miközben a megbízhatóság és a hosszú élettartam is megmaradt. A Haas mérnökei a súrlódás csökkentése érdekében optimalizálták az olajelosztást, a gyorsabb reagálás érdekében pedig módosították a fékrendszereket. A magasabb gyorsulási/lassulási értékekkel kombinálva ezek a mechanikai újítások sokkal nagyobb általános sebességet és rövidebb munkaciklusokat tesznek lehetővé.

A Haas Automation 1983-ban bemutatta a világ első teljesen programozható patronosztóját. A különböző műhelyek igényeinek teljesítése érdekében a Haas ma több mint 35 különböző precíziós forgóasztalt gyárt. Az Egyesült Államokban gyártott Haas forgóasztalokat a Haas gyári képviseleteinek egész világra kiterjedő hálózata és szervizrendszere támogatja.

*A megnövelt teljesítményű modellek a termékek névtábláján a nevük után P1 jelzéssel vannak ellátva (például HRT210 P1). A megnövekedett teljesítmény kihasználása érdekében frissített paramétereket kell megadni a Haas maró-, vagy szervo vezérlési egységbe.

További információ

A Haas Automation hivatalos honlapja