Wire and Tube szakkiállítás – zárójelentés

Tube SzakkiállításKitűnő üzletmenetről számoltak be a világ vezető huzal-, kábel- és csőipari szakvásárain: minden eddiginél több kiállítóval!

Budapest, 2012. április 11. – Aki huzalt, kábelt vagy csövet gyárt, megmunkál és forgalmaz, az nem hiányozhat az iparágak kétévente Düsseldorfban rendezett vezető seregszemléjéről, a wire Nemzetközi Huzal- és Kábelipari Szakvásárról és a Tube Nemzetközi Csőipari Szakvásárról! Az iparág vállalatai ezeken a világtalálkozókon mutatják be első ízben új termékeiket, rendszereiket és megoldásaikat, itt szabják a technológiai fejlődés irányát, és innen indulnak világhódító útjukra az újdonságok is!

 

A két szakvásár új kiállítói rekorddal zárta kapuit Düsseldorfban. A világ minden tájáról érkezett mintegy 2500 vállalat tájékoztatta az öt vásárnapon a legújabb gépekről, berendezésekről és termékekről a huzal-, kábel-. és csőfeldolgozó ipar szakembereit.

A kiállítók egybehangzóan arról számoltak be, hogy élénk volt a vásárlói érdeklődés, valamint hogy számos üzletet kötöttek. Dicsérték továbbá a látogatók szakmai színvonalát is. „A csarnokokban uralkodó hangulat, a szakvásáron megkötött szerződések és az itt indított, megrendelésekkel kecsegtető tárgyalások számunkra, a szakvásár szervezőinek fontos indikátor annak megerősítésére, hogy jól választottuk meg a vásár időpontját és a kínálatot” – fejezte ki örömét Joachim Schäfer, a Messe Düsseldorf ügyvezetője a szakvásár végét követően.

„A vállalatok komoly befektetésnek tekintik a düsseldorfi megjelenést, mert ezzel megőrzik a helyüket a nemzetközi versenyben is” – egészítette ki Friedrich-Georg Kehrer, a wire és a Tube projektigazgatója. A wire és a Tube összesen mintegy 2500 kiállítója rendkívül elégedett a rendezvényekkel. A két vásárt összesen 73.500 szakmai látogató kereste fel 111 országból. Ez 6,3 százalékkal több látogatót jelent, mint 2010-ben. A látogatók több mint fele Németországon kívülről érkezett.

 

wire 2012:

„A wire ismét kitűnő és számunkra is rendkívül sikeres rendezvény volt” – dicsérte a vásárt Dr. Christoph Müller-Mederer, a reutlingeni WAFIOS AG értékesítési és marketing igazgatója. A cég műszaki igazgatója, Dr. Uwe-Peter Weigmann így értékelte a kiállítást: „Számos innovációnk és gépújdonságunk talált lelkes, hozzáértő és ma már rendkívül nemzetközi összetételű közönségre.”

A wire keretében 50 ország 1314 kiállítója mutatta be újdonságait több mint 57.000 négyzetméternyi területen, ami mintegy 100 vállalattal több, mint két éve. A standterület gyarapodása szintén lenyűgöző: a wire kiállítói 10,7 százalékkal nagyobb helyet foglaltak le, így a wire 2012 ismételten meg tudta szilárdítani vezető szerepét az iparágban. A wire keretében a huzalok gyártására és feldolgozására szolgáló gépeket és berendezéseket, technológiai szerszámokat és segédanyagokat, valamint szerkezeti anyagokat és különleges huzalokat mutattak be. A kínálatot a kábel-, mérés-, vezérlés- és szabályozástechnika, valamint a vizsgálati technológiák, a logisztika, az anyagmozgatás és a csomagolás újdonságai egészítették ki.

Külön pavilonban mutatkozott be az alakítási technológia és a rugógyártási technológia. A wire eredményeiről szintén elégedetten nyilatkoztak a gyártástechnológiai eszközök gyártói, valamint a huzalgyártó és megmunkáló gépeket gyártó vállalatok is. A szakvásárt ugyanúgy eredményesnek ítélték az alapanyagok, valamint a különleges huzalok és kábelek gyártói is.

 

Tube 2012:

wire szakkiállítás„Rendkívül elégedettek vagyunk a Tube 2012-vel” – vonta meg a részvétel pozitív mérlegét Norbert Keusen, V & M Deutschland GmbH igazgatóságának elnöke. „Elmélyítettük a kapcsolatainkat a szakmai közönség körében, és részletesen be tudtuk mutatni széles ipari kínálatunkat.” A Tube-ra 48 ország 1184 kiállítója érkezett, és összességében mintegy nettó 49.000 négyzetmétert foglaltak el a kiállítók. A kiállítási terület ezért 2010-hez viszonyítva tovább nőtt, 2012-re 9,4 százalékkal nagyobb területet foglaltak le a kiállítók.

„A Salzgitter AG számára, amelyet a csőipari és a kereskedelmi részleg képvisel, a Tube jelentős platform az ügyfelekkel és partnerekkel folytatott kommunikációban” – dicsérte a szakvásári kínálatot és színvonalát Bernhard Kleinermann, a Salzgitter AG konszern kommunikációs igazgatója. „Konszernünk 2002 óta van jelen a vásáron, ahol a teljes termékskálát bemutatjuk. Mivel sok volt a látogatónk, és intenzív tárgyalásokat folytattunk meglévő és jövőbeni vevőinkkel, ezért minden tekintetben kedvezőnek ítéljük meg a szakvásár mérlegét” – nyilatkozott elégedetten Kleinermann úr az utolsó vásárnapon.

A Tube 2012 szakvásáron az iparág teljes vertikuma bemutatkozott a csőgyártástól a csőmegmunkáláson át a csőfeldolgozásig. A kínálat a csőanyagoktól a csöveken, szerelvényeken és csőgyártó gépeken át a gyártástechnológiai eszközökig és segédeszközökig terjedt. A kínálatot profilok és profilgyártó technológia, mérés-, vezérlés- és szabályozástechnika, valamint vizsgáló technológiák és olyan különleges területek, mint például a raktár-automatizálás vagy a vezérlő és ellenőrző rendszerek tették teljessé.

A Tube keretében a fő hangsúlyt idén is a csőkereskedelem jelentette, ahol idén harmadszor szerepeltek a csővezetéki elemek és az OCTG (oil country tubular goods) technológia, amely jelentősen bővülő terület olyan nagy nemzetközi távvezetéki beruházások tükrében, mint a Nabucco, az Északi Áramlat és a Déli Áramlat.

 

Magyar kiállítók:

Az idei wire/Tube szakvásáron 6 magyar cég vett részt. Az ISD Dunaferr Zrt immár hagyományosan az egyik legfontosabb külföldi megjelenésének tekinti ezt a vásárt. Visszatérő kiállítónak számít még a Bogdány Petrol is. Idén először vett részt a düsseldorfi rendezvényen a GYGV Kanizsa Kft, a Budafer és a DRW Kft, valamint hazánkból jelentkezett be a Xin Shin Da Kft is. A két vásárra több mint 200 magyarországi szakember látogatott Düsseldorfba.

 

++++

A düsseldorfi vásárvállalatról – Messe Düsseldorf

A düsseldorfi vásár (Messe Düsseldorf) a világ egyik legnagyobb vásárvállalata, amely több mint 50 szakvásárt rendez, ezek közül 24 az adott szakterület vezető világvására. 2011-ben 28.000 kiállító és 1,4 millió látogató vett részt a düsseldorfi szakvásárokon. A konszern árbevétele 360 millió euró volt tavaly. Ma már a Messe Düsseldorf Németországon kívül is szervez vásárokat, így Moszkvában, Sanghajban, Szingapúrban, Mumbaiban, Sao Paolóban is. A Messe Düsseldorf-csoporthoz tartozik Közép-Európa vezetı vásárvállalata, a Brnói Vásár is. A magyarországi képviselet (BD-Expo Kft.) rendszeresen naprakész tájékoztatást nyújt a Messe Düsseldorf-csoport rendezvényeiről.

További információ

A BD-Expo Kft. honlapján