Varinex Scanday 2012

Varinex ScanDayA VARINEX ScanDay rendezvénye rekord érdeklődéssel zajlott le március 22-én. A 3D szkennelés alapjaitól a termék- és szoftverbemutatókon keresztül a hasznos szakmai tanácsokig számtalan új információval bővíthették tudásukat a nyílt napon résztvevő vendégek.

A budapesti Ében Hotel Azúr terme adott otthont a március végi rendezvénynek, melyen a VARINEX Zrt. és a NymE-ERFARET Nonprofit Kft. szakemberei mellett Prof. Domokos Gábor, a gömböc feltalálója is tartott előadást. Az előadások sorát Falk György, a VARINEX Zrt. RPT üzletág igazgatója nyitotta meg. A rendezvénnyel kapcsolatos alapinformációk után a 3D szkennelés alapjait magyarázta el.

A Mephisto strukturált fénnyel működő 3D szkennerét Gnädig András, a VARINEX Zrt. RPT rendszermérnöke mutatta be, majd a szót Vígh Elődnek, a NymE-ERFARET Nonprofit Kft. laboratóriumvezetőjének adta át, aki a KonicaMinolta 3D lézerszkenner lehetőségeit prezentálta.

Varinex 3D scan

Egy rövid kávészünet után ismét Falk György következett a Scantech pontlézer adottságainak ismertetésével. Gnädig Andrással együtt bemutatták a Rapidform XOR visszamodellező szoftvert, a Rapidform XOV metrológiai megoldást, a Leica Geosystems 3D megoldásait és különböző terek és objektumok feltérképezésének lehetőségeit.

 

Az előadások sorozatát Prof. Domokos Gábor zárta “Ingókövek mechanikája: morfológia és egyensúly” című prezentációjával. Előadásában kitért az úgynevezett ősalakra, valamint a kövek, illetve különböző testek kopási sajátosságára és többek között az időben nem lineárisan alakuló tulajdonságokra is.

Falk György - Varinex Zrt.

Gnädig András - Varinex Zrt.

 

A telt házas rendezvény végén a vendégek feltehették kérdéseiket az előadóknak, valamint a kávészünet és az ebédidő lehetőséget nyújtott különböző demonstrációs darabok testközelből való megtekintésére is, illetve a helyszínen bemutatott technológiák működését is szemügyre lehetett venni. Gnädig András gyakorlati bemutatót is tartott egy modell terepjáró kasztnijának beszkenneléséről, a beolvasott pontháló kezeléséről, a leggyakrabban elkövetett hibákról és arról, hogy hogyan lehet drasztikusan lecsökkenteni a visszamodellezés idejét.

Összességében a résztvevők egy gyakorlati ismereteket bemutató rendezvényen vehettek részt, melyről egy rövid videót is készítettünk.

[youtube]fG8JjbH2yTM[/youtube]

További információ

VARINEX Zrt. a CNCMedia Tudástárában

A VARINEX Zrt. honlapja