Lemezmegmunkálás Amada módra

Lemezmegmunkálás Amada módraFrank Wedel, az Amada GmbH export vezetője adott interjút a CNCMedia csapatának az EMO Hannover 2011 kiállításon és szakvásáron. Wedel urat az Amada környezettudatos termelésének részleteiről, az új bemutatóközpontjukról és a teljes körű megoldásaikról kérdeztük.

Az Amada egyik szlogenje és filozófiája a “Voice of customer” (“ügyfél hangja”). Ez azt jelenti, hogy az Amada akkor növekszik, ha az ügyfelei is növekednek. Ennek szellemében az Amada a mindennapi életben jó és szoros kapcsolatban áll az ügyfeleivel és nagy hangsúlyt fektet a meglévő és potenciális  ügyféligények pontos megismerésére. Ezt az ismeretanyagot használják fel a gépeik fejlesztésénél és megalkotásánál.

Erre a közös eszmecserére és ismerkedésre Düsseldorf mellett, Haanban egy úgynevezett Solution Center-t hoztak létre, ahol egyebek mellett egy bemutatóterem található, melyben az Amada aktuális termékpalettája bármikor megtekinthető és tesztelhető. A Solution Center-ben Amada iskola is, működik, ahol az ügyfelek és az Amada alkalmazottainak az oktatása zajlik. A haani Solution Centerről már részletesen írtunk egy korábbi cikkünkben.

A gyártó elve, hogy teljes megoldást nyújtson. Ezért az Amada kínálatában nem csak gépek szerepelnek, hanem az ahhoz szükséges szoftverek, szerszámok és automatizálási megoldások is. A cégek általában gépeket gyártanak, de szerszámot például nem. Az Amada esetében viszont mindig egy teljes rendszert kaphat az ügyfél, vagyis a gép körüli kiegészítőkről is az Amada gondoskodik.

Az Amada véleménye szerint a takarékos gépeké a jövő. Az egyik legfontosabb szempont napjainkban az energia- és a karbantartási költségek csökkentése. Ennek részeként az Amada felvásárolta japán egyik élenjáró szervomotoros hajlítógép gyártóját, a Toyo Koki-t. Az Amada jelenlegi befektetéseinek és fejlesztéseinek fontos szempontja napjainkban az is, hogy értékesítésük függetlenedjen a Yen váltási árfolyam hatásaitól.

A videóban látható a 4 kW-os fiber lézer, illetve az automatikus szerszámcserélővel ellátott élhajlító gép is működés közben. (Korábbi cikkünkben erről is olvashat)

 

Az Amada gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

 

További információ

EPL-Tech Kft. a CNCMedia Tudástárában