„IndustrialGreenTec”: Új szakkiállítás a HANNOVER MESSE 2012-n

IndustrialGreenTec_enAz ipar minden területén egyre nagyobb figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra valamint az energia és az erőforrások hatékony felhasználására az egész termelési láncban. Ennek következtében megnőtt az igény a fenntartható technológiák iránt, valamint intenzív érdeklődés övezi az optimális újrahasznosítás lehetőségeit. Speciális információs pultok, vitafórumok és előadások széles választékával a HANNOVER MESSE 2011 nagy figyelmet szentelt a témakörnek, valamint megoldásokat kínált a modern környezeti technológiák lehetőségeinek optimális kihasználására, fenntartva a növekedést. Ez teszi lehetővé, hogy az ide látogató szakemberek teljesen új távlatokat ismerjenek meg olyan témákkal kapcsolatban, mint az újrahasznosítás és hulladékgazdálkodás, a víz technológiai megközelítése, talaj és zaj védelem, a levegő szennyezés minimalizálása, a megújuló energiaforrások optimális felhasználása, valamint a veszélyes anyagok és egyéb szennyezők környezeti paramétereinek mérése és ellenőrzése.

„Az IndustralGreenTec platformot biztosít az ipari szereplők által, az ipari felhasználók számára kifejlesztett hatékony megoldásoknak. A legfontosabb témák a környezetbarát gyártási folyamatok, az újrahasznosítás, a megújuló energiák és anyagok hatékony felhasználásának módrendszerei és a veszélyes anyagok és egyéb szennyezők monitorozása” mondta Dr. Wolfram von Fritsch, a Deutsche Messe igazgatóságának elnöke. „IndustrialGreenTec tökéletes kiegészítője a HANNOVER MESSE által érintett területeknek, az indulása pedig teljesen időszerű, mivel az idei év kulcs témája a ’greentelligence’.”

A ’greentelligence’, azaz a zöld intelligencia lesz az egyik központi téma az Industrial Automation szakkiállításon is, a folyamat és gyártásautomatizáló rendszerek és megoldások vezető vásárán, valamint az Energy kiállításon, ahol energetikai vállalatok mutatják be megoldásaikat a megbízható és versenyképes energia ellátásra. Ezen megoldások közül számos az intelligens elektromos hálózatokhoz kapcsolódik, amik nélkül a hatékony megújuló energia visszatáplálás és elosztás elképzelhetetlen lenne.

Egy Kompetencia Központ az új IndustrialGreenTec kiállítás szívében számos hasznos lehetőséget kínál, mint például tapasztalt szakértők érdekes előadásait referencia projektekről és a legjobban alkalmazható megoldásokról.

További információ

Tudástár-ban