Kategória: Tudásbázis

Automatizált árajánlatkészítés, egyszerűen

Milyen lehetőségeket találunk az interneten, ha a forgácsolási árajánlatkészítést szoftveresen szeretnénk hatékonyabbá tenni? Cikkünkben összegyűjtünk néhány megoldást, melyek jelentősen megkönnyítik a forgácsolási megrendelések feldolgozását azáltal, hogy gyorsan, pontosan és megbízhatóan készítenek árajánlatokat a megrendelőknek, sok terhet levéve ezzel a gyártástechnológusok válláról.

Játékok mérnököknek

Néha a mérnökember is vágyik egy kis kikapcsolódásra, de miből is válogasson, ha szórakozás közben sem akar elszakadni a szakma szeretetétől? Cikkünkben felsorolunk néhány érdekes játékot, mely minden műszaki érdeklődésű ember számára megérhet egy próbát.

Alakemlékező fémek, a jövő hűtőrendszereinek kulcsai

Majd minden hűtéssel és légkondicionálással kapcsolatos folyamat a gázok összenyomhatóságát hasznosítja, mely által a kémiai hűtőközegek, az úgynevezett hidrofluorkarbonok látens hőt szállítanak. Egy kutatócsoport azon dolgozik, hogy nikkel-titán huzalok nyújtásával és összenyomásával lássák el a gázok feladatait, ellensúlyozva ezzel a hűtőrendszerek hozzájárulását a globális felmelegedéshez.

Szivattyúzás a víz erejével

A legjobb mérnöki megoldásnak gyakran a legegyszerűbb szerkezeteket tekintjük, főleg, ha azok minimális energia-felhasználással működnek. A Wirtz-szivattyú segítségével már jelentős magasságba emelhetünk vizet, melyhez az energiát maga a folyóvíz biztosítja. Lássuk, hogyan is működik a gyakorlatban!