Biztonsági záras marószár a Walter-től

Safe-Lock befogás Walter szerszámmalA felhasználók közül egyre nagyobb számban tekintenek a HAIMER Safe-Lock™ csatlakozásra úgy, mint a nagy teljesítményű megmunkálási folyamatok megbízhatóságának növelési módjára. Ez a befogási megoldás nagyon mereven tartja a szerszámot, de használatához spirálisan hornyolt szárú szerszámokra van szükség. Megrendelésre a Walter azonnal tudja biztosítani az összes marószár típust a megfelelő Safe-Lock™ csatlakozó felülettel. Nagy teljesítményű megmunkálások esetén, nagy fordulatszámon nagy forgácsoló erők ébrednek, melyek hatására mikro kúszás indul meg. A hagyományos befogási rendszerek nem képesek megelőzni ezt a jelenséget, még a legnagyobb befogási erők alkalmazásakor sem. A Safe-Lock™ csatlakozás azonban más, mivel a csatlakozó elemek alakkal záró kötést valósítanak meg a befogásban kialakuló erővel záró kötéssel egyszerre. Ezt a cél szolgálja a marószáron kialakított speciális spirális horony. Ezek a Safe-Lock™ csatlakozással ellátott Walter Prototyp keményfém marószárak már elérhetőek a Walter Xpress Service-n keresztül.

A Walter Xpress Service-t a speciális szerszámok körére alakították ki, a szállítási idő maximum két hét. A Safe-Lock™ csatlakozás használatával a mikro kúszási jelenség elkerülésének köszönhetően maximalizálhatók a forgácsolási paraméterek és elérhető a legjobb költséghatékonyság, amit a szerszám és a gép biztosíthat.

Haimler szerszám rögzítése_garfikaA befogási rendszer nagyolási és simítási műveletelemek esetén is kiválóan alkalmazható. A hozzáadott biztonsági rögzítés szintén elősegíti a maximális szerszám éltartam elérését és a munkadarab pontosságának biztosítását. Az új megoldásnak köszönhetően szerszám és munkadarab mikro kúszás miatti károsodása már a múlté. A befogási rendszer elsősorban a nagy pontosságú és költségű alkatrészek forgácsolása során hasznos, mint a repülőgépipar, energetikai ipar alkatrészei, fröccs és sajtoló szerszámok, de a gépgyártás bármely területén sikerrel alkalmazható.

 

Hogyan működik a Safe-Lock™ csatlakozás?

CNCMedia: “A rögzítési technika alapvetően úgy működik, hogy a szerszám szárába köszörült spirális hornyok valamint a szerszámbefogóban, valamint a szerszámbefogóban található keményfém csapok együttesen meggátolják a szerszám elfordulását vagy kihúzódását a befogásból. Így elkerülhetők a nagyon-nagy költséggel járó meghibásodások. A kihúzódást gátló védelem és a nagy futáspontosság alacsony rezgést eredményez, így a megmunkálás hatékonysága tovább nőhet. Mindezek mellett még a szerszám éltartam is növekszik.”

 

Weldon és Safe-Lock szerszámkopás

A Safe-Lock befogási rendszer eredményeképp jelentősen növekszik a szerszám éltartama

Forrás és fotó: Walter AG, Haimer GmbH

További információ

Walter AG a CNCMedia Tudástárában

Walter AG honlapja

 

Megosztás
[
    ]