Szökőévi NDT workshop a Grimas Kft szervezésében

Villámgyors anyagvizsgálat a Grimas NDT workshop rendezvényén

2012. február 29-én a Grimas Kft. szakmai nyílt napot, pontosabban NDT workshopot tartott a százhalombattai ipari parkban a Minell Kft. új roncsolásmentes laborjában.

A nemrég átadott csarnokban Harnisch József, a Grimas Kft. ügyvezetője és szakterületi üzletkötője köszöntötte a mintegy 45 megjelent vendéget. Köszöntőjében elmondta, hogy a körülbelül szökőévente megrendezett nyílt nap célja, hogy ügyfeleikkel és érdeklődőikkel megismertessék termékpalettájukat, elmélyítsék az adott szakterületen összegyűjtött tudásukat, illetve kiszélesítsék látókörüket az anyagvizsgálati módszerek területén.

A szót Lutor Attila, a Minell Kft ügyvezetője vette át: “A Minell Kft. a roncsolásmentes anyagvizsgálat szolgáltatói ágazatában működik,  tehát független cégként nyújtunk másoknak roncsolásmentes anyagvizsgálati szolgáltatást. Ennek hagyományos területein, a metallográfia, ultrahang, felületi repedések, hordozható készülékekkel történő anyagazonosítás, illetve keménységmérés képezik tevékenységeinket. 1994-ben alakultunk, tavaly fejeztük be ezt az ingatlant és költöztünk ki Budapestről. Bízunk benne, hogy pár éven belül ez is kicsi lesz.”

Harnisch József, a Grimas Kft. ügyvezetője és szakterületi üzletkötője

Harnisch József, a Grimas Kft. ügyvezetője és szakterületi üzletkötője

A látogatók a napi program keretében kisebb csoportokban, forgó rendszerben hallgathatták meg a szakterületi képviselők bemutatóit hordozható spektrométerekről, izotóptartókról, digitális röntgenfilm előhívókról, mágneses és penetrációs anyagokról, filmelőhívókról és röntgenről.

 

Rövid összeállításunk csupán ízelítő a napi eseményekből, és abból a tetemes mennyiségű információból, ami elhangzott.

 

A Fuji céget Joachim Janssen, Ryoichi Ishizuka és Harrie Martens képviselte. Bemutatták a digitális röntgenfilm előhívás céljára készített berendezést és szoftvert, mellyel könnyedén és alaposan lehet átvizsgálni akár a hegesztési varratokat.

 

Mintegy 45 vendég jelent meg a szökőnapi eseményen

Mintegy 45 vendég jelent meg a szökőnapi eseményen

Az Oserixtől Philippe Tessely és Nicolas Noel prezentálta cégük izotóptartó készülékét. A Pfinder KG színeiben Thomas Schratt úr mutatta be a mágneses és penetrációs anyagokat. A Sonatest SS250 és D20+ valamint a Sonatest VEO fázisvezérelt ultrahangos vizsgáló készüléket Florian Zeman és Csapó József, míg az Yxlon Y-XPO 225 kV-os hordozható röntgenkészülékét Jan Bressendorff ismertette. Wesser Csaba pedig a Flir hőkamerák előnyeit mutatta be.

Délután a hozott minták vizsgálatára volt lehetőség, RT, UT, Spektrométeres anyagösszetétel vizsgálat keretében. Emellett lehetőség nyílt különböző RMV eszközök kipróbálására is.

További információ

Grimas Kft. a CNCMedia Tudástárában