METAV 2012 útinapló – második nap

METAV 2012A második nap reggelén már rutinosan léptünk be a kiállítás területére, és rögtön meg is céloztuk a sajtószobát. Egy kávé mellett megbeszéltük, hogy kivel nem sikerült még találkoznunk, és vállunkra is vettük a kamerát.

Készítettünk néhány felvételt a látogatók érkezéséről, majd ismét a kiállítás területén kerestünk filmezésre érdemes standokat, látványos alkalmazásokat. A Hurco standján például leginkább a fiatalokat csalogatta az a hidraulikus mozgató szerkezetre épített forma autó, melyben a vállalkozó szellemű és kellően türelmes jelentkezők egy tesztkört is vezethettek. Szinte meg sem lepődtünk azon, hogy egy német kiállításon a hockenheimi pályán lehetett kipróbálni a projektorral és vászonnal felszerelt versenyautót.

Rögtön a Hurco standja mellett egy M3-as BMW gyönyörködtette a látogatókat a Mekiturn standján. Kissé távolabb, a Miksch standján nagy kapacitású szerszámtárakat filmeztünk le, majd pedig az AgieCharmilles standján kaptuk lencsevégre a HPM 450 U gépet, melyben szimultán öttengelyes megmunkálással készítették el a fotógalériában is látható hegyet. A gépet a CNCMedia csapata számára Ronny Schröder mutatta be.

A reggeli újságban olvasott érdekességek alapján felkerestük egy-egy fotó erejéig a Röhm és a Lehmann standját is, előbbinél egy mágneses befogású asztalt, utóbbinál pedig egy új megoldású hűtőfolyadék-tisztítót mutattak be.

Bolyongásunk során pedig mintegy véletlenszerűen akadtunk az “egyetlen két” magyar kiállító közös standjára. A Hírös Beszállítói Klaszter neve alatt az AgroHíd Kft. és a Szimikron Kft. állított ki. Előbbi autó- és gépipari alkatrészek gyártásával foglalkozik, míg utóbbi golyósorsókat valamint tokmányokat fejleszt és készít. Bíró Zoltánnal, az AgroHíd Kft. értékesítőjével és Tóth Mihállyal, a Szimikron Kft. értékesítőjével interjút is készítettünk.

Ellátogattunk még a Metal meets Medical helyszínére is, ahol további érdekes alkalmazásokat láthattunk. Néhány zárókép elkészítése után a CNCMedia csapata számára véget ért a METAV 2012. A látottakból és hallottakból összeállítottunk egy rövid kedvcsináló filmet, melyet hamarosan a fent említett interjúk és bemutatók sora követ.

Alább pedig egy kis galéria is látható fotóinkból. A következő METAV kiállításra 2015-ben látogathat el minden kedves érdeklődő.