Szakmai kiállítások 2023-ban

Bár a legnagyobb rendezvények a páros években kerülnek megrendezésre, ettől függetlenül idén is szép számmal szerveznek ipari kiállításokat, melyek közül összegyűjtöttük a legfontosabbakat. Az ipari automatizálás, forgácsolás, additív technológiák és lemezmegmunkálás iránt érdeklődőknek ezen helyekre érdemes idén ellátogatniuk:

SIAF Guangzhou – március 1-3.

2023_kiallítas_1

Az SPS – Industrial Automation Fair (SIAF) Guangzhou az intelligens gyártási piac legújabb globális trendjeit mutatja be. Az esemény a Guangzhou-i China Import and Export Fair Complex-ben kerül megrendezésre, ahol a látogatók és a kiállítók felfedezhetik a legújabb intelligens ipari automatizálási technológiákat és megoldásokat.

https://spsinchina.cn.messefrankfurt.com/guangzhou/en.html

Hannover Messe – április 17-21.

2023_kiallítas_2

A Hannover Messe az ipar minden területét egyazon rendezvényen vonultatja fel, kezdve a mobilitástól a digitális megoldásokon át egészen az automatizációig. Az egyhetes rendezvény során az érdeklődő a megmunkáláson túl valamennyi ahhoz kapcsolódó tematikájú kiállítóval és megoldással is találkozhat.

https://www.hannovermesse.de/en/

Lamiera Milánó – május 10-13

2023_kiallítas_3

Az Olaszországban egyedülállóan lemezmegmunkálással foglalkozó szakkiállítás idén 6 különböző technológiai tematikával rendelkezik, az önálló gépek és komplex ipari berendezések széles kínálata mellett. A szervezők a következő technológiai témákra összpontosítanak, amelyek az ágazat számára alapvető fontosságúak: Fabbricafutura, Saldatech, kötőelemipar, TTS – a hő- és felületkezelések világa, méréstechnika és tesztelés, és Blech Italy Service.

https://www.lamiera.net/en/exhibition/

Ipar Napjai – május 16-19.

2023_kiallítas_4

Az évente megrendezésre kerülő ipari kiállítás Magyarország és térsége elsőszámú pontja, ha megmunkálásról van szó. A kiállítás ideális teret biztosít a hazai és külföldi fogalmazókkal való eszmecserére, a forgácsolás, additív gyártás, szoftver, lemezmegmunkálás és az automatizálás témakörében. Az Ipar Napjai társrendezvénye az Automotive járműipari kiállítás.

https://iparnapjai.hu/

ITM Industry Poznań – május 30. – június 2.

2023_kiallítas_5

Az ITM INDUSTRY EUROPE szakvásár az iparról, az üzletről és a tudományról szól; csakúgy, mint a jövő világszínvonalú gyára. Ipar, lenyűgöző gépek, innovatív technológiák és megoldások, amelyek alkalmazásával kiemelkedhetünk a versenytársak közül. Üzlet, nemzetközi kapcsolatok, mérhető eredményeket hozó tárgyalások, szerződések és együttműködési lehetőségek. A tudomány és a mérnökök eredményei, amelyeknek köszönhetően a vállalatok növelhetik piaci versenyképességüket és optimalizálják a termelési folyamatokat. Ez mind, egy fedél alatt.

https://itm-europe.pl/en

Automatica München – június 27-30.

2023_kiallítas_6

Az automatica a világ egyetlen olyan szakkiállítása, amely az értéklánc valamennyi követelményét lefedi: Az egyes alkatrészektől a teljes rendszerekig, a kulcsrakész alkalmazásoktól a speciális, személyre szabott szolgáltatásokig. A rendezvényen a kiállítók felvonultatják a szerelés, ipari robotok, gépi látás, és a digitális Smart Factory területéről érkező újdonságokat.

https://automatica-munich.com/en/trade-fair/

INTERTOOL Austria Wels – június 4-7.

2023_kiallítas_7

A modern megmunkálás és a hálózatba kapcsolt gyártás teljes spektruma felvonul a welsi Intertool kiállításon, mely Ausztria legnagyobb rendezvénye a feldolgozóipar számára. Négy napon keresztül találkozhat az érdeklődő az iparág legfontosabb szereplőivel, részt vehet programokon, és megtapasztalhatja, hogyan alakítják át a legújabb technológiák az iparágat.

https://www.intertool.at/

Laser & Photonics Taiwan – augusztus 23-26.

2023_kiallítas_8

A távol-keleti kiállítás az optikai és lézeres megoldásokat mutatja be az érdeklődőknek. Nagy hangsúlyt fektetnek a lézeres feldolgozás, lézerforrások, félvezetős alkalmazások, additív technológiák, precíziós optikák, és a lézerrendszerek alkalmazási területeinek bemutatására.

https://www.chanchao.com.tw/laserexpo/en/

EMO Hannover – szeptember 18-23.

2023_kiallítas_9

Az egyik legnagyobb gyártástechnológiai kiálllítás Európában – az EMO – ismét Hannoverben nyitja meg kapuit. A témakörök közt jelen lesznek a kobot megoldások, az additív gyártás, a konnektivitás és a fenntarthatóság fontossága a gyártás jövőjében.

https://emo-hannover.com/

MSV Brno – október 10-13.

2023_kiallítas_10

Az MSV Közép-Európa legjelentősebb ipari vására. A kiállítók legalább 50%-a és a látogatók közel 16%-a külföldről érkezik. Az MSV fő témája az Ipar 4.0 és a digitális gyár, azaz az innovációs folyamat egyik főiránya, a termelés digitalizálása. Kiemelt téma továbbá a körforgásos gazdaság, az anyagi erőforrások kezelése. Ez az a trend, mely a fenntartható fejlődés területének egyik prioritása, így az ipar és kereskedelem adaptálása is ebbe az irányba halad.

https://www.bvv.cz/hu/msv/

Motek Stuttgart – október 10-13

2023_kiallítas_11

Intelligens megoldások sokfélesége a gyártási- és szerelési folyamatok automatizálására, a kiszolgáláson és az anyagkezelésen keresztül történő racionalizálás. Ez mind, a Motek szakrendezvényén. A kiállítás társrendezvénye a Bondexpo, mely a ragasztástechnológiával kapcsolatos újdonságokat mutatja be.

https://www.motek-messe.de/en/

3D Print Párizs – október 11-12

2023_kiallítas_12

Az additív gyártás második legnagyobb európai kiállítása – a 3D PRINT – ahol az iparág legfontosabb szereplői, a gyártók és a vásárlók a világ minden tájáról összegyűlnek. A rendezvényen valamennyi alapanyag, technológia és iparág képviselteti magát, a legteljesebb lefedettség érdekében.

https://www.3dprint-exhibition-paris.com/en/

Warsaw Industry Week – október 24-26.

2023_kiallítas_13

A Varsói Ipari Hét elsősorban a szerződéskötések rendezvénye, amely az üzleti élet képviselőinek szól. A vásáron az ipari ipar minden ága bemutatkozik: gépek és szerszámok a fém-, fa- és műanyagfeldolgozáshoz, az ipari folyamatok automatizálása és robotizálása, valamint a szoftverek, az ipari méréstechnika, a vágás és köszörülés, a kutatás és fejlesztés, a munkavédelem és sok más terület. A rendezvényt számos ipari konferencia és találkozó kíséri.

https://warsawexpo.eu/en/fair-calendar/warsaw-industry-week-international-trade-fair-for-innovative-industrial-solutions

SPS Nürnberg – november 14-16.

2023_kiallítas_14

A Smart Production Solution kiállítás az automatizációs szektor teljes területét lefedi, az egyszerű szenzoroktól egészen az intelligens megoldásokig. A kiállítók az irányítástechnika, elektronikus hajtásrendszerek, ember-gép interfészek, ipari kommunikáció és gyártást támogató szoftverek különböző területeiről hozzák el újdonságaikat.

https://sps.mesago.com/nuernberg/en.html

Megosztás
[
    ]