A Docler Investments szakmai befektetőkkel közösen felvásárolta az ISVH Kft-t

A Docler cégcsoport kockázati tőke befektető tagja, a Docler Investments Kft. tovább növelte portfolióját és szakmai partnerekkel közösen megvásárolta az ISVH Kft-t, Magyarország egyik nagy múltú, saját területén piacvezető ipari szolgáltató vállalatát.

A Docler Investments Kft. a szakmai társbefektetőkkel közösen létrehozott konzorcium tagjaként felvásárolta a magyarországi autóiparnak hőkezelési szolgáltatást nyújtó Indukciós és Védőgázas Hőkezelő Kft.-t (ISVH Kft.) A tranzakcióval 100%-os tulajdont szerző ISVH Műszaki  Zrt. egy tipikus menedzsment bevásárlási ügyletet hajtott végre a generációváltásra érett cégben.

A Szerszámgépipari Művek hőkezelő divíziójának örököseként 1989-ben alapított ISVH Kft. acélipari alkatrészek indukciós edzésével, valamint védőgázos hőkezelésével foglalkozik. A több évtizedes hőkezelési tapasztalat birtokában a cég vevői teljes biztonsággal vehetik igénybe a cég szolgáltatásait. Kiforrott, minőségi technológiát alkalmazó vállalkozás, amely az acélipari alkatrészek indukciós edzésével, valamint védőgázos hőkezelési tevékenységével saját piacán 50%-ot meghaladó piaci részesedéssel piacvezető.

“A tranzakció a Docler Investments számára is mérföldkőnek tekinthető.  Ez a felvásárlás cégünk tavaly elfogadott új, diverzifikációra építő befektetési politikájának első gyümölcse. A gyorsan növekvő technológiai cégek mellett portfoliónkba immár olyan cégeket is keresünk, amelyek a hagyományos szektorokban működnek, komoly múltra tekintenek vissza és kimagasló jövedelemtermelő képességgel rendelkeznek” – mondta el Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője.  “A hazai vállalati és technológiai hagyományok megőrzésének is komoly értéke van. Az ISVH Kft-ben egy jó üzleti lehetőséget látunk, ahol a velünk partnerségre lépett új tulajdonos-menedzsment kimagasló technológiai és piaci ismerete, valamint a Docler cégcsoport stabil pénzügyi és ügyviteli szolgáltatási háttere új üzleti sikert hozhat” – jelentette ki Gattyán György, a Docler Csoport fő tulajdonosa.

Az ügylet során a szakmai befektetőket az autóiparban ill. a pénzügyi szférában komoly tapasztalatot és ismertséget szerzett menedzser, Steiner László és Lengyel Péter képviselte, akik korábban többek között a Rába Nyrt. vezérigazgatói és pénzügyi igazgatói tisztségét is betöltötték.  “A célunk az, hogy a vállalat a tulajdonosváltást követően még magasabb szinten szolgálja ki vevőkörét és ezáltal tovább erősítse piaci pozícióját is” – mondta Steiner László, az ISVH Kft. új vezetője.

Az ISVH eladóinak tranzakciós tanácsadója az IMAP MB Partners, jogi tanácsadója a Lendvai és Szörényi ügyvédi iroda volt.

Indukciós és Védőgázos Hőkezelő Kft.

Az Indukciós és Védőgázos Hőkezelő Kft. (ISVH Kft.) az 1989-es cégalapítása előtt az egyik legnagyobb magyarországi vállalatcsoport, a Szerszámgépipari Művek (SZIM) központi hőkezelő üzemeként működött. A SZIM kezdeményezője- és honosítója volt a magyarországi védőgázos és indukciós hőkezelő technológiák bevezetésének. Az ISVH Kft. munkatársak közel 50 éves hőkezelési tapasztalatának birtokában vevőink teljes biztonsággal vehetik igénybe az ISVH Kft. szolgáltatásait. Az ISVH Kft. iránti bizalom növekedésének eredményeként a cég a 2000. évtől kezdődően megközelítőleg 700.000 Euro értékben modernizált, illetve vásárolt új CNC vezérlésű-, illetve egyéb új berendezéseket, így fejlesztve a védőgázos-, az indukciós-, a nitridáló és a vákuum hőkezelő kapacitások- és a minőségbiztosítás színvonalát. A rekonstrukció célja a kapacitások jelentős bővítése mellett elsősorban a vállalt hőkezelési feladatai minőségének vevői igény szerinti biztosítása, a hatékonyság növelése.

forrás: MTI

 

Az

Indukciós és Védőgázos Hőkezelő Kft. (ISVH Kft.) az 1989-es cégalapítása előtt az egyik legnagyobb magyarországi vállalatcsoport, a Szerszámgépipari Művek (SZIM) központi hőkezelő üzemeként működött. A SZIM kezdeményezője- és honosítója volt a magyarországi védőgázos és indukciós hőkezelő technológiák bevezetésének. Az ISVH Kft. munkatársak közel 50 éves hőkezelési tapasztalatának birtokában vevőink teljes biztonsággal vehetik igénybe az ISVH Kft. szolgáltatásait. Az ISVH Kft. iránti bizalom növekedésének eredményeként a cég a 2000. évtől kezdődően megközelítőleg 700.000 Euro értékben modernizált, illetve vásárolt új CNC vezérlésű-, illetve egyéb új berendezéseket, így fejlesztve a védőgázos-, az indukciós-, a nitridáló és a vákuum hőkezelő

kapacitások- és a minőségbiztosítás színvonalát. A rekonstrukció célja a kapacitások jelentős bővítése mellett elsősorban a vállalt hőkezelési feladatai minőségének vevői igény szerinti biztosítása, a hatékonyság növelése.