Seco Tools & Pannoncad közös bemutató

2012. február 18-án közös bemutatót tartott a Seco Tools és a Pannoncad, melynek témája a 3D marási megoldások voltak. A bemutató két előadásból és egy gyakorlati demonstrációból állt.

Az első prezentációt Suba Pál, a Seco Tools kereskedelmi vezetője tartotta, aki előadásában az olyan gyártási területek szerszámozási lehetőségeit mutatta be, mint a szerszámgyártás, a formagyártás és az üregmarás. Négy gyártási technológia szerszámozási opcióiról esett szó, melyek a nagysebességű marás, a nagy előtolású marás, a hántoló marás és a süllyesztőmarás voltak. Suba úr több ipari példán keresztül is szemléltette a Seco szerszámokkal elérhető kiemelkedő szerszámélettartamokat és nagy teljesítményeket, valamint kitért az esetlegesen fellépő rezonanciaproblémák kezelési lehetőségeire.

Seco Tools nyílt nap - 3D marás

Prezentáció a Seco Tools és a Pannoncad közös bemutatóján

Ezt az előadást Gémes Pál prezentációja követte a Pannoncad részéről, aki a korábban ismertette gyártási technológiákhoz mutatta be a szerszámpályák generálási lehetőségeit a Mastercam CAM szoftverben. Kihangsúlyozta, hogy a Mastercam számos olyan intelligens funkcióval rendelkezik, mint a hátramenetben történő automatikus szerszámvisszahúzás, ami megelőzi a szükségtelen hátkopást, ezzel jelentős költségeket spórolva meg.

A nap zárásaként Mátyás István, a Seco Tools műszaki munkatársának gyakorlati demonstrációja következett, aki valós körülmények között is bemutatta a korábban tárgyalt elméleti lehetőségeket és az egyes megoldások közötti különbségeket.

További információ

Seco Tools Kft. a CNCMedia Tudástárában
A Seco Tools Kft honlapja