Repülőgép-alkatrészgyár Nyírbátorban

Megkezdte termelését a német Diehl Aircabin Gmbh. repülőgép-alkatrészgyára Nyírbátorban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzatának beruházásokért felelős vezető tanácsosa kedden az MTI-vel.

A Diehl csoport a helyhatóság által létrehozott ipari parkban tavaly vásárolta meg a volt Bátor Trade gazdasági válság miatt bezárt autókábelgyárát, valamint az önkormányzattól további kéthektáros üres területre szerzett opciós jogot, s a tervek szerint három év alatt 5 millió eurós befektetésével alakítja ki gyártóbázisát – mondta Máté Antal.

diehl aircabin

diehl aircabin

 

Az Airbus, a Boeing, valamint az Eurocopter and Embraer típusú repülőgépek belső oldalfalát és szellőzőberendezéseit készítő üzem első szabolcsi dolgozóit a százszázalékos magántulajdonban lévő, családi nagyvállalkozás németországi központjában képezték ki és ők indították el a termelést a nyírbátori Diehl-gyárban.

A gazdasági vezető kijelentette: a Nürnberg melletti központtal működő, több, mint 100 éves múltra visszatekintő Diehl Csoport hosszú távra tervez a szabolcsi kisvárosban.

forrás: mno.hu, hvg.hu