Az elmúlt év egyik legjobb terméke az Okuma-tól

Az Okuma VTM-1200YB öttengelyes, függőleges CNC megmunkáló központja 2011-ben elnyerte a Nikkan Kogyo Shimbun 2011 Best 10 New Products Award díjainak egyikét. Ezt a kitüntetést azoknak a termékeknek adják, immár 54 éve, melyek elősegítik a gépipar fejlődését, és megerősítik Japán nemzetközi ipari pozícióját. A nyerteseket azokból a termékekből választják ki, melyeket az adott évben fejlesztettek ki, és helyeztek üzembe először valós körülmények között.

A VTM-1200YB öttengelyes megmunkáló központ egyaránt lehetővé teszi a viszonylag nagy átmérőjű, összetett geometriával rendelkező alkatrészek esztergálását, és a különféle öttengelyes maró megmunkálásokat is, a lehető legnagyobb termelési hatékonyság elérésének érdekében. A Thermo-Friendly kialakítás biztosítja a szükséges megmunkálási pontosságot, mivel az idő függvényében bekövetkező méretbeli változások miden esetben 20 mikrométer alattiak. (valós mérési eredmény) A Collision Avoidance System és a Collision-Free Machining rendszereknek köszönhetően ez a gép magasabb tengelymenti sebességekkel és jobb irányíthatósággal rendelkezik, melyek tovább csökkentik a költségeket és növelik a termelékenységet.

okuma dij

Az újragondolt gépkialakítás egy kényelmesen elérhető munkaterületet, és univerzálisan használható, ergonomikus kezelőfelületet eredményezett. Ez az új, prémium kategóriás Okuma szerszámgép harmonikus kapcsolatot teremt a felhasználó és a gép között.

Ennek a díjnak az elnyerése azonban nem az első eset volt az Okuma számára. A cég 2003 óta összesen nyolc alkalommal tudhatta magáénak a 10 díj egyikét, ami egyértelmű bizonyítéka a folyamatos fejlesztések kiemelkedő színvonalának.

Az Okuma VTM-1200YB hivatalos bemutató videója ezen a linken keresztül érhető el a cég weblapján.

2015-től az Okuma gépek hazai forgalmazója a SMARTUS Zrt.