Még egy hónapig lehet jelentkezni a HITA kereskedelemfejlesztési pályázatára

Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által tavaly kiírt kereskedelemfejlesztési pályázatra – amely 2012. június 30. előtt megkezdett akciók megvalósításához nyújt segítséget – március 15-ig lehet még jelentkezni. A pályázati rendszer magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítását, elsősorban a kis és közepes méretű vállalkozások külpiaci értékesítését kívánja elősegíteni.

A pályázat alapvető célkitűzése − a Külgazdasági Stratégia törekvéseivel összhangban − a kkv-k magyar exportban jelenleg alacsony részarányának növelése. A külpiaci tapasztalatokkal rendelkező vállalkozások számára az export további bővítéséhez, exportképességük javításához, az új piacokon való megjelenéshez, valamint a külpiacokon még kezdő, de versenyképes, potenciális exporttermékekkel rendelkező vállalkozásoknak a külpiacra lépéshez egyaránt szükségük van támogatásra. A pályázat támogatja a kkv-k exportbővülését a keleti régiókban, segíti a rácsatlakozást a nagy európai exportőrökre, valamint elősegíti a Kárpát-medencei gazdasági együttműködést.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 380 millió forint. A pályázati kiírás forrása a költségvetés által biztosított, nemzetközi befektetéseket támogató célelőirányzat.
A pályázati felhívás, illetve a szükséges dokumentumok elérhetőek a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) honlapján: www.hita.hu

Bővebb információk:
Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály,
Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA),
1055 Budapest, Honvéd u. 20.
Tel.: 06 1 872 6516
E-mail: palyazat@hita.hu