uPrint SE és uPrint SE Plus

uprint se plusMár elérhető a Stratasys új 3D-s nyomtatócsaládjába tartozó uPrint SE és uPrint SE Plus. Ezek a berendezések egy komplett csomagban kaphatók, amiben minden megtalálható a tartós, valódi műszaki anyagból készített háromdimenziós gyors prototípusok azonnali gyártásához. Az ilyen módon legyártott modellek egyaránt használhatók a tervek életképességének bizonyítására, a hiányosságok feltárására, a különféle mechanikai funkciók tesztelésére és marketing célokra is.

A uPrint SE és uPrint SE Plus nyomtatók új típusú, SR-30-as támaszanyagot használnak és a korábbi modelleknél gyorsabb építési időkkel rendelkeznek. A rendszer új felhasználói szoftverrel rendelkezik, amelyben kétféle felbontás, 0.254 és 0.330 mm-es rétegvastagság közül lehet választani. A uPrint SE Plus esetén ráadásul nagyobb építési térfogat áll rendelkezésre és többféle modellezési szín közül is lehet választani.

Az egyes prototípusok egy tökéletesen sima felületű műanyag tálcára kerülnek kinyomtatásra, melyről a kész modellt egyszerűen csak le kell emelni. Egy tálca többször is felhasználható és elhasználódás után újrahasznosítható. Az alapanyag (ABSplus) és a támaszanyag is huzal formában, feltekercselve kapható, melyeket a gép meghatározott kazettáiba kell betölteni.

A prototípus felépítése után a támaszanyag az úgynevezett Oldható Támaszanyag Technológiának (SST) köszönhetően egy ultrahangos mosó berenedezésben könnyedén leoldható az alkatrész felületéről. Ez a folyamat teljesen automatikusan zajlik, nincs szükség emberi felügyeletre.

A uPrint SE építési méretei: 203 x 152 x 152 mm
A uPrint SE Plus építési méretei: 203 x 203 x 152 mm

https://www.youtube.com/watch?v=-xMYwdzKhM8

A Stratasys termékeinek magyarországi forgalmazója a Catalyst Kft.

Megosztás
[
    ]