Makino online szemináriumok 2012-ben

A Makino nyilvánosságra hozta a 2012-es online szemináriumainak listáját. Az idei évre ütemezett előadásokban betekintést nyerhetünk majd különféle maró, EDM és vezérlési technológiákba, melyekkel javítható az alkatrészek minősége, pontossága és az elkészülésükhöz szükséges ciklusidő.

A kezdetek óta már több mint 125 online Makino szeminárium megtartására került sor, melyekre több ezren voltak kíváncsiak. Ezek a prezentációk a tartalomra és az új technológiákra koncentrálnak, ezzel segítve a gyártókat a tanulásban, és bevételeik növelésében.

Minden online szeminárium egy 20-30 perces előadásból és egy élő kérdés/válasz szekcióból tevődik össze. A prezentációk meghallgatásához regisztráció szükséges, de maguk az események ingyenesek. Az aktuális szeminárium lista mindig a www.makino.com/events oldalon érhető el, ahol a kezdetben meghirdetett előadások mellett még továbbiakat is közzé fognak tenni. A már elhangzott előadások a www.makino.com/library oldalon tekinthetők meg.

2012-es online előadások ütemterve

Január 19. – Megszabadulni a rozsdától
Ebben a webináriumban a szikraforgácsolók dielektrikumában hosszú időt eltöltő acél alkatrészek rozsdásodásáról lesz szó. A Makino bemutat egy új technológiát is, amivel ez a probléma kiküszöbölhető.

Február 23. – Új vezérlő technológiák: B-tengely indexálási idejének optimalizálása
Ebben az előadásban a Makino IAC vezérlési megoldása ismerhető meg, amit a már meglévő NC kódok termelékenységének növelésére hoztak létre. Az IAC az aktív megmunkálásokon kívüli ciklusidőket csökkenti le a B-tengely motorszabályzásának optimalizálásával.

Március 15. – Új vezérlő technológiák: VP vezérlés – nagy alkatrészek pontosságának javítása
A VP (Volumetric Performance) vezérlési megoldás az öttengelyes alkalmazások lineáris és forgó tengelyeinek pontosságát növeli a nagy alkatrészek megmunkálása során.

Április 19. – Ciklusidők csökkentése összetett süllyesztékes szikraforgácsolási alkalmazásokban
Ebben a webináriumban megismerhető a Makino szikraforgácsolóiban alapfelszereltségnek számító SuperSpark technológia, amivel több ezer órányi munkaidő spórolható meg.

Május 17. – Mikromegmunkálások/Nagypontosságú megmunkálási képességek a Makino-tól
Vegyen részt egy online gyárlátogatáson a Makino mikromegmunkálásokkal foglalkozó K&F részlegén és tekintsen meg számos olyan megmunkáló központot és szikraforgácsoló gépet, amelyet kifejezetten az ultraprecíziós megmunkálásokhoz fejlesztettek ki.

Június 21. – Új öttengelyes megmunkáló központok a nagy, repülőgépipari alumínium szerkezetek gyártására.
Ismerje meg az akár 4-20 méteres X-tengellyel rendelkező öttengelyes célgépeket, melyek a nagy méretű, monolitikus alumínium alkatrészek megmunkálására lettek kifejlesztve.

Július 19. – Új vezérlő technológiák: Előkészületek a nagypontosságú megmunkálásokhoz
Ismerje meg, hogy a Makino GI (Geometric Intelligence) szoftverének új modulja miként képes számos vágási körülmény esetén jelentősen növelni a kontúrmegmunkálások pontosságát.

Augusztus 23. – IMTS 2012 előzetes
Nyerjen egy rövid betekintést abba a kiállítási palettába, melyet a Makino 2012-ben fog a chicago-i IMTS szakipari vásáron bemutatni.