Fúrásra fel! – Sandvik palettabővítés

Sandvik CoroDrill 860

Sandvik CoroDrill 860

Francis Richt, a Sandvik Coromant fúrás és furatmegmunkálási termékválasztékának vezetője öt kérdésre válaszolva mutatja be a hengeres szerszámok új prémium sorozatát.

1. Melyek az új termékek?

– Két új termékcsoportot mutatunk be, ezek szélesítik termékválasztékunkat. Az egyik a nagyteljesítményű szerszámoknak, mint a CoroDrill 870, a CoroDrill 860 és a CoroTap a sorozata. A másik a Spectrum választék, amely sokkal változatosabb, az anyagok és az alkalmazási területek széles tartományát érinti.

2. Mi a különbség a két sorozat között?

– Az első optimalizált gyártmány, amelyet specifikus anyagokra és alkalmazási területekre fejlesztettünk ki, hogy a termelékenységet optimalizálni lehessen. A Spectrum termékkör, amelybe fúró- és marószerszámok tartoznak, sokkal változatosabb. Ez utóbbiak a vegyes gyártást, a kisméretű sorozatokat és változatos anyagokat célozzák meg.

3. Mit jelent mindez a felhasználóknak?

– A felhasználók szélesebb termékkínálatból választhatnak úgy, hogy az sokkal jobban megfeleljen igényeinek, hogy optimalizálhassák saját gyártásikat és mérsékeljék a gyártás költségeit. Ez megvalósulhat egy nagysorozatú termelés gyártási folyamatának fejlesztésével, vagy egyedi anyagokhoz és alkalmazásokhoz tervezett szerszámok által, melyek a szerszámbeállításra, bemérésre fordított időt, vagy a szükséges szerszámok számát csökkentik.

Francis Richt - a Sandvik Coromant fúrás és furatmegmunkálási termékválaszték vezetője

Francis Richt - a Sandvik Coromant fúrás és furatmegmunkálási termékválaszték vezetője

4. Mely ágazatok a legfőbb haszonélvezők?

– Kiemelten fejlesztünk az általános gépgyártás , az autóipar, az energetika és a repülőgépgyártás területein. Folyamatosan szigorodnak a különböző típusú furatokat érintő tűrési határok, a minőségi és a felületminőségi követelmények. Több új megoldást fejlesztettünk ki, a keményfém fúrókat, a cserélhető hegyű fúrókat, és a menetfúrókat érintően, hogy megfeleljünk a korszerű fémmegmunkálás és a kompozit anyagok támasztotta igényeknek.

5. Miért most állnak elő új termékekkel?

– Mivel növekvő keresletet tapasztalunk a kiváló minőségű és szigorú tűrésű furatok iránt, továbbá fontos a gyártási költségek csökkentése és a gépkihasználás javítása is. Az új termékeket az új geometriákkal, minőségekkel és alkalmazási know-how-val együtt a mai és a jövőbeni piaci igények kielégítésére fejlesztettük ki.

 

A termékpaletta újdonságai Magyarországon márciusban kerülnek bevezetésre.

képek: Sandvik