27. BIEMH – Nemzetközi szerszámgép kiállítás Bilbaóban

BIEMH kiállítás logó2012 május 28. és június 7. között kerül megrendezésre Spanyolországban.

Az eseményről Mari Carmen Gorostiza (a BIEMH kiállásokért felelős menedzsere) és Koldo Arandia az AFM (Spanyol Szerszámgyártók Szövetségének) elnöke tartott sajtótájékoztatót pár napja. A prezentációban mindketten kiemelték, hogy a 27. BIEMH elsősorban a technológiai innovációkat és fejlesztéseket szeretné kihangsúlyozni, és támogatni, még akkor is ha az ipar számára most kedvezőtlenebb idők járnak.

Kedvezőbb feltételek

Mari Carmen Gorostiza elmondása alapján idén a BIEMH-t szervező csapat – ismerve a jelenlegi gazdasági helyzetet – úgy döntött, hogy a korábbi évekhez képest jóval erősebb támogatást nyújt a kiállító cégek számára, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a 2012-es BIEMH-ból. Ezáltal is erősítve a cégek kereskedelmi aktivitását a lehető leghatékonyabb módon és garantálva a részvételhez szükséges előnyös gazdasági kondíciókat.

Ennek a célnak az eléréshez, a kereskedelmi és szolgáltatói területek a kiállító cégek számára személyes menedzsmentet és közvetlen BEC (Bilbao Kiállítás Központ) promóciós szolgáltatást nyújtanak. További kedvezmények az elfoglalt terület függvényében állnak rendelkezésre, 5%-tól egészen a 20%-os árengedményig. Extra kedvezmények az ügyfelek igényeihez igazodva és a regisztrációs időszakoktól függően természetesen igényelhetők, ahogy a fizetési kondíciók, speciális stand dekorációk, hotel foglalások, étkezés, üzleti tárgyalók, parkolási lehetőségek is.

AFM céges logoBeruházók a célkeresztben

Egy új sorral bővült az idei kampány, hogy több vásárlót csalogasson el a kiállításra. Eszerint, a kiállítók feltüntethetik, hogy mely országban érdekeltek, mely szektort és felhasználókat célozzák meg ajánlataikkal és ennek megfelelően testre szabott reklám kampányokat kapnak, melyek alkalmazkodnak a cégek kereskedelmi céljaihoz.
Továbbá, egyedi és személyre szabott kommunikációval szólíthatók meg a látogatók a kiállítás ideje alatt, reklámozva a cégeket és termékeit. Exkluzív VIP ügyfél recepciós szolgáltatás is kérhető, és a VIP ügyfelek meghívóinak teljes körű lebonyolítása. On-line katalógus, egy új profi szolgáltatás a termékek ellenőrzésére, mely két évig elérhető és számos más reklám szolgáltatás mint például a BEC TV is a kiállítók rendelkezésére áll.

A kiállítás vezetője elmondta, hogy a BIEMH 2012 azon dolgozik, hogy összesen 50 országból csalogasson el kiállítókat. A külföldi piacokat tekintve, az elsődleges célcsoport Németország, Korea, Dánia, USA, Franciaország, Olaszország, Japán, Portugália, Csehország, Svájc, Thaiföld és Törökország. További országok is szerepelnek a kampányban: Andorra, Szaúd Arábia, Algéria, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Bulgária, Kanada, Chile, Kína, Szlovákia, Szlovénia, Finnország, Görögország, Hollandia, Magyarország, India, Írország, Izrael, Kuwait, Luxemburg, Malájzia, Norvégia, Lengyelország, Oroszország, Szerbia, Szingapúr, Dél Afrikai Köztársaság, és Svédország.

A kiállítási szektorok alapján a szerszámgépek (fémvágás és alakítás), egyéb gépek (hegesztés, vágás, felületkezelés), szerszámok, alkatrészek, szerelvények, gyártás automatizálás, méréstechnika és minőségbiztosítás területéről várnak kiállítókat.

Elsődleges országok

A kampány elsősorban a szakmabeli látogatókat célozza meg és már tavaly elindították. A BIEMH szervezői 70,000 nemzetközi céget szólítottak meg, de a kiállítás értékesítő csapat elutazik Európán kívül Ázsiába (Kína, India) és Latin Amerikába is (Argentina, Mexikó, Chile és Columbia) idén év elején, hogy népszerűsítse a rendezvényt. Az erőfeszítések középpontjában a következő területekről érkező szakmabeli látogatók vannak: autóipar, szélenergia, vasút, fröccsöntés, olaj szelep, építőipari gépek és vas és acél ipar.

A BIEMH’12-t támogatja a Spanyol Külkereskedelmi Hivatal (ICEX) az Ipari Fejlesztési Társaság (SPRI) ügynöki hálózata, és a Bilbao Kiállítási Központ külföldi ügynökei, akik koordinálják a beruházók delegációit az 5 kontinens országaiból.

Bilbao Exhibition Centre35,000 látogató a 2010-es BIEMH -n

Végezetül Mari Carmen Gorostiza megemlítette, hogy 2010-ben 54 kölünböző országból összesen 35,263 ember látogatott el a BIEMH-ra, amikor is 1,085 nemzetközi és spanyol gyártó, importőr és disztribútor állította ki legújabb technológiai újdonságait és termékeit a bilbaói pavilonokban.

A spanyol szerszámgép gyártók a harmadik helyen állnak az Európai Unióban az export tekintetében, és világviszonylatban a kilencedikek. Elsősorban egyedi gépgyártásra és precíziós gépekre specializálódtak.

A 27-ik BIEMH célja, hogy a szektor elsőrangú találkozó pontja legyen a technológia és az innováció szempontjából. Mind a kiállítók, mind a látogatók megfelelő lehetőségeket találnak itt, hogy megismerjék és kiállítsák a legújabb szolgáltatásokat és technológiákat, és új üzletei kapcsolatokat építhessenek.

 
[youtube]c3idxkqhkx8[/youtube]  

További információ

A BIEMH nemzetközi honlapja