VIO linear toolshrink szerszámbemérő

vio linear

VIO linear toolshrink

A DMG/Mori Seiki VIO linear sorozatának gépei bármilyen szerszám bemérésére alkalmasak, számos kiegészítőjükkel pedig az ügyfelek egyedi igényeit is tökéletesen lefedik.

A +/- 1 mikrométeres pontosság és az akár 25%-kal gyorsabb mérőciklusok egyedülálló tulajdonságai ezeknek a szerszámbemérőknek. Az egyes tengelyek mentén elhelyezett lineáris motorokat pedig még sehol sem használták korábban szerszámbemérésre. Konstrukciós kialakításával a VIO linear 2010-ben elnyerte az iF termékdesign díját.

A rendszer 67-szeres nagyítással rendelkezik, miközben a mérések ismétlési pontossága +/- 1 mikrométeren belüli. Minden tengely pozicionálását zárt szabályzási hurok végzi a maximális pontosság elérésének érdekében. A kamerába épített autofocus technológia 20%-kal gyorsabb vizuális megjelenítést tesz lehetővé. A tengelyek maximális mozgatási sebessége 180 mm/s.

Legyen szó akár a gépjárműiparról vagy a szerszámgyártásról, szinte minden sorozatgyártási folyamat számára nagy előnyt jelentenek a pontos zsugorkötéssel rendelkező szerszámok. A toolshrink technológiával felszerelt VIO linear sorozat egyedi megoldást kínál a gyártási pontosság növelésére.

A toolshrink technológia tulajdonságai:

A zsugortokmány hőmérséklete max. 350°C
Felmelegítési idő kb. 4 mp
Szerszám átmérőtartománya 5 – 33 mm
A zsugortokmány anyaga keményfém és HSS
Indukciós egység teljesítménye 13/20 kVA
Lehűtési idő 30 – 60 mp