Szerszámgépek karácsonya

Hamarosan idén is kezdetét veszi az ünnepi készülődés, hiszen már két teljes hét sem választ el minket a jól megérdemelt pihenéstől. Ebből az alkalomból a jó szokás szerint ki-ki a maga módján, a saját eszközeivel igyekszik minél inkább hangulatossá tenni környezetét. Így van ez a gépiparban is, ahol a CNC-s szakemberek minden évben megmutatják, hogy milyen alternatív felhasználásai is lehetnek az egyes szerszámgépeknek. Az alábbiakban egy összefoglaló videósorozat tekinthető meg ezekről a rendhagyó karácsonyi alkalmazásokról, amivel remélhetőleg némi kedvet is tudunk adni a kedves olvasóknak saját munkáik elkészítésére.

Elsőként álljon itt egy bemelegítő díszkészítés, amelynek megvalósításához egy háromtengelyes hobby cnc is tökéletesen megfelelő

 

Egy másik kolléga is hasonló módon kivette a részét a díszkészítésből. Ötletes, több összeépíthatő elemből álló konstrukciójával egy háromtengelyes CNC segítségével is képes volt egy alulról megvilágítható 3D-s karácsonyfadíszt megvalósítani.

 

 

Az ünnepi dekorálásnak csak az emberi képzelet szabhat határt. Az alábbi videóban már meglévő gömbdíszek változatosabbá tételére láthatunk egy ötletes példát, amelyhez a videó készítője nem volt rest egy komplett célgépet építeni.

 

Vannak olyanok is, akik csak nagyban tudnak gondolkodni. Például hogyan is nézne ki az, ha egy ünnepi üdvözlőkártyán látható grafikát valaki egy több méteres fatáblára ültetne át. Válaszképp álljon itt is egy videó a folyamat bemutatására. Az elkészült mű pedig itt tekinthető meg.

 

Azonban nincs karácsony ajándékok nélkül, és hát minek is örülne bárki jobban, mint egy saját készítésű sószóró? Az alábbi videóban kommentárral ellátva figyelhető meg az ajándéktárgy elkészítése. További érdekesség, hogy a videóban látható “eszterga” valójában egy marógép.

 

Végül pedig egy kis karácsonyi nóta, ami nem is szólhatna szebben, mint egy CNC szerszámgépen.

 

Aki kedvet kapott egy kis ünnepi megmunkáláshoz, annak még mindig nincs késő, az elkészült műveket pedig örömmel várjuk az info@cnc.hu címre.