Szakértelem távolkeleti atmoszférában

Amada központ Haan-ban

Következő rövid cikkünkben bemutatjuk az AMADA megoldás központjának fő épületét, ahol egy háromnapos rendezvény keretében a CNCMedia is látogatást tett. Az épület kialakítása akkora hatást tett ránk, hogy úgy éreztük egy külön cikkben is szót kell ejtenünk róla.

Az AMADA Megoldás Központ tervezését az az elgondolás vezette, hogy a látogatói tapasztalat egyszerre legyen kellemes és sikeres. Ezek alapján egy egyedi atmoszférájú épületet teremtettek, amely ideális alapokat nyújt a konstruktív beszélgetésekhez és a jó munkakapcsolatokhoz.

A közérthető tanácsadás és terméktámogatás, a Megoldás Központ műszaki berendezései és az építészeti megoldások a legnagyobb tiszteletet igyekeznek kifejezni a látogatók felé, miközben vizuális elemeivel a japán gyökerekre is finom utalást tesz.

Látogatói tér

 

A látogatói tér az AMADA Megoldás Központ szíve, melyben két szinten találhatunk tárgyaló termeket, ahol a látogatók kényelmes fotelekben pihenhetnek az ideérkezés után, illetve az üzleti megbeszélések előtt. Mindkét szintről látványos kilátás nyílik az épület fényes fogadó termére, ezzel is csökkentve az esetleges várakozási idő érzetét.

A bemutató terem a legmodernebb felszereltséggel és berendezésekkel van kialakítva, hogy optimális környezetben mutathassa be az AMADA termékeket. A bemutató szigetek elrendezései a technológiai megoldások alapján vannak csoportosítva, melyeken gyakorlat orientált gyártási megoldásokon keresztül válaszolnak az ügyfelek kérdéseire, elvárásaira.

Látogatói tér esteÉrdekesség, hogy az egész épület légkondicionálását geotermikus energiával valósították meg, ezzel is hangsúlyozva a vállalat elkötelezettségét a környezettudatos megoldások iránt. A mintegy 2.000 négyzetméteres bemutatóterem ideális méretű, hogy az Európában kapható teljes lemezalakító termék-spektrumot bemutassa.

Négy multi-média technológiákkal felszerelt tárgyaló szoba is helyett kapott az épületben, ahol alulról megvilágított nagyméretű íróasztalokon és monitorok segítségével tudják az ügyfelek által hozott gyártási rajzokat elemezni és javaslatokat tenni a megfelelő technológia alkalmazására.

Az Amada épületei Haanban esteVégezetül az SE-stúdió szoba, amelyben a második napon meghallgattuk a technikai előadásokat, egy olyan 35 főt befogadni képes terem, mely nevét eredetileg a terméktámogató mérnökök (support engineering) elnevezésből kapta, és az első központ megépítésekor Japánban a prezentációkra felkészülő mérnökök felkészülésére szolgáló terem volt. S az elnevezését az évek során sem változtatták meg.

Következő cikkünkből az megoldás központ SE stúdiójában és a bemutató teremben elhangzott előadásokról fogunk beszámolni. Az első nap eseményeit megtudhatják korábbi cikkünkből.

Amada bemutató teremAmada központ haan-ban