Walter Metal Music projekt

A Walter Metal Music azt hivatott bizonyítani, hogy a fémmegmunkálást is több szemszögből meg lehet közelíteni. A szerszámok és szerszámgépek hangszerekké válhatnak, és egy igen különleges világot tárhatnak a hallgatóság elé.

Mi is a konkrét célja ennek a Walter Metal Music projektnek? A szerszámgépipar egyik vezető vállalataként a Walter dolgozóinak mindennapjai teljes mértékben a fémmegmunkálás körül forog. A Walter rendszeresen vezet be új termékeket a piacra, ami alátámasztja megrendíthetetlen elkötelezettségüket a szektor mellett. A Walter Metal Music projekt segítségével azonban azt szeretnék bemutatni, hogy a fémmegmunkálás egy gyökeresen eltérő módon is megközelíthető. A cég üzemeiben egy profi zenész végzett felvételeket, majd ezekből kiválogatva az egyedi hangzással rendelkező klippeket, megalkotta az úgynevezett “Waleter Metal Sounds” adatbázist.

A hanganyag létrehozásának folyamatába és az utólagos stúdiómunkákba enged betekintést az alábbi videó, amely egészen a kezdetektől végigköveti Jörg Honecker munkáját a cégnél.

Aki saját maga is szeretné kipróbálni magát az ipari zajokkal történő komponálásban, az látogasson el a Walter erre a célre létrehozott mikro-oldalára, amely a www.walter-metal-music.com címenérhető el. Itt előre elkészített alapokra is dolgozhatnak az érdeklődők, de akár teljesen a nulláról is kezdhetik saját klippjük összeállítását. Egy-egy jól sikerült darab pedig a különböző közösségi oldalakon is egyetlen gombnyomással közzétehető.

walter metal music