Uniós támogatásból technológiai innováció Csepelen

Az Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft 93 633 943 Ft uniós támogatást nyert a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 309 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházással a vállalat beszállítói státuszát szeretné megerősíteni illetve növelni a járműiparban. Tájékoztatta lapunkat az Excel Csepel Kft.

Az Excel Csepel Szerszámgépgyártó Kft. egy nagy történelmi múltra visszatekintő szerszámgépfejlesztő és gyártó nagyvállalatból jött létre a 90-es években. A vállalat napjainkban a modern technológia igényeinek megfelelően magas színvonalú termékeket gyárt a CNC esztergagépektől kezdve a nagy bonyolultságú, ultra precíziós gépeken át egészen a speciális vevői igényeket kiszolgáló rugalmas gyártórendszerekig. A több generáción keresztül felhalmozódott termékfejlesztési, piaci és gyártási tapasztalat, a szakképzett munkatársak, kiváló mérnökök, a jelen kor igényeinek megfelelő termékpaletta mind-mind lehetővé teszi, hogy a céget a magyar és a nemzetközi piacon egyaránt elismert szerszámgépgyártók között tarthassák számon.
A vállalat az autóipari beszállítók részére új automatizált gyártástechnológia kifejlesztését tűzte ki célul. A pályázat keretében egy olyan felsőpályás robotrendszer kerül megvalósításra, mely eltérő felépítésű megmunkáló gépek – pl. horizontális megmunkáló, ill. speciális opciókkal ellátott esztergagép – munkadarabbal történő kiszolgálását teszi lehetővé.
Az új fejlesztés mind hatékonyság, környezeti tudatosság, biztonság illetve rugalmasság terén is versenyelőnyhöz juttatja a céget a versenytársak termékeivel szemben.

A fejlesztésről Pintér Ákos, az Excel Csepel Kft. ügyvezetője számolt be, és videónkban az SLT 630 MC DS Ss MCY U CNC eszterga legfontosabb jellemzőiről is beszélt.

 

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.csepel.eu oldalon olvashatnak.

További információ

Excel Csepel a CNCMedia Tudástárában

Megosztás
[
    ]