Schunk PSM 400 lézeres hegesztőgép

A Schunk PSM 400 kódnevű lézeres hegesztőgépe  a legkényesebb anyagok jó minőségű és költséghatékony hegesztésére is képes. A gép rugalmasságából adódóan kis- és nagyméretű alkatrészek egyaránt megmunkálhatók a segítségével. A nagyteljesítményű neodimium yag lézerforrás akár 200 ms időtartamű impulzusok leadására is képes, ami a nehezen hegeszthető anyagok esetén is biztosítja a megfelelő hegesztési teljesítményt.

Schunk psm 400

Schunk PSM 400

 

A beépített lézerforrás

A PSM 400 alapfelszereltségű verziója 100 ms időtartamű impulzusok leadására képes, amely tökéletes a különféle öntvények, szénacélok és szuperötvözetek megmunkálására. A szerszámgép belsejében egy szilárd lézeraktív anyag helyezkedik el, aminek a gerjesztéséről adaptívan szabályzott villanólámpák gondoskodnak. A lézerimpulzus paraméterei és modulációja a legjobb eredmény elérésének érdekében, mindig az adott feladatnak megfelelően változtathatók. Ha a 100 ms nem lenne elegendő, akkor ez az impulzus időtartam a PSM 400 Blade Welder verziójával 200 ms-ig növelhető. Ennek a verziónak ráadásul az üvegszálai is olyanok, hogy a türköződő anyagokról visszaverődő lézersugarak sem tesznek bennük kárt. A PSM 400 sorozat elérhető legnagyobb csúcsteljesítménye 8 kW, amivel 110 J energiájú impulzusok is elérhetők.

schunk psm 400 blade welder

Schunk PSM 400 Blade Welder

 

Precíziós tengelyek

A PSM 400 precíziós lineáris és rotációs tengelyei is egyaránt a maximális pontosságot és a lehető legjobb ismétlési pontosságot szolgálják. A hegesztési pont mozgása a térben egyenletes, így nincsen szükség a fókusz hegesztés közbeni állítására. Az alapfelszereltségű verzió X,Y és Z tengelyekkel van felszerelve, de a rendszer igény esetén akár öttengelyes konfigurációra is kibővíthető. Az asztal magassága elektromotorokkal állítható, a döntés mindkét irányban megoldható. A lézerfej pozíciójanák állítására és döntésére is lehetőség van, ami nagy rugalmasságot biztosít a szerszámgép munkaterében.

A Schunk PSM 400 bemutató videója a Schunk hivatalos weboldalán érhető el.

Megosztás
[
    ]