Nyolcorsós eszterga az Indextől

index ms22c-8Az Index MS22C-8 egy modulárisan felépített, többorsós CNC eszterga. Szerkezeti kialakításából adódóan akár 64 tengellyel, köztük Y tengelyekkel, két szinkrontengellyel és akár hat hátsó megmunkálást végző szerszámmal is felszerelhető. Minden egyes állomáson a külső és belső megmunkálás fix és hajtott szerszámmal is egyaránt megvalósítható.

Az MS22C-8 használható az alapértelmezett nyolcorsós kialakításban, de igény szerint más konfigurációk is elérhetők. A kétszer négyorsós konfiguráció például két alkatrész egyszerre történő megmunkálását is lehetővé teszi, ami felére csökkenti az alkatrészek átlagos gyártási idejét. Emellett olyan hat plusz kettes, nyolcorsós kialakítás is elképzelhető, ahol például két tengely a szimultán hátsó megmunkálást végzi az egyes alkatrészeken.

Az MS22-C legfontosabb tulajdonságai:index ms22c-8

  • Nyolc, egymástól függetlenül hajtott orsó.
  • Egyedülálló dinamikai tulajdonságok.
  • Sebességszabályzás az optimális vágási sebesség, a megfelelő forgácstörés és a lehető legrövidebb ciklusidők elérésének érdekében.
  • Kifejezetten alkalmas a termékcsaládok gyártására, mivel az átállások gyorsan megvalósíthatók.
  • Minden orsópozíció felszerelhető hajtott szerszámmal.
  • C-tengely opció.

Az Index MS22C-8 többorsós CNC esztergáját Hans Koschig mutatta be nekünk az EMO Hannover 2011-en. Videónkban a gép működés közben is megtekinthető.
[vimeo clip_id=”31849026″ ?title=0&byline=0&portrait=0″ width=”600″ height=”337″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen allowFullScreen]

Megosztás
[
    ]