Milltap 700

milltap 700A Milltap 700 fúró-megmunkáló központ a DMG és a Mori Seiki első közösen kifejlesztett szerszámgépe. Hogy megfeleljen minden alkalmazási területnek, a Milltap 700 fejlesztésének központjába a termelékenységet és a hatékonyságot helyezték a fejlesztők. Ennek az eredménye egy olyan innovatív függőleges CNC megmunkáló és fúróközpont lett, amely számos technikai paraméterével kitűnik a versenytársak közül.

Bár a nagysebességű megmunkálás megszokott a fúróközpontok piacán, ebben az esetben, ehhez egy olyan nagysebességű szerszámcserélő is társításra került, amellyel forgácsolástól forgácsolásig kevesebb, mint 1,5 másodperc telik el. A szerszámcserélő további érdekessége, hogy közvetlenül a főorsóba lett beintegrálva, így a lineáris tengelyek lenyűgöző, akár 1,6 G-s dinamikus válaszra is képesek, miközben a gyorsmeneti mozgások akár 60 m/perc sebességgel is végezhetők.

A Milltap 700 tervezése során nagy hangsúlyt fektettek az üzemelés megbízhatóságára és a fenntartási költségekre is. Az ágyazás háromszög formájú kialakítása például optimalizálja a forgács elsszállításának menetét. Az innovatív tervezésnek köszönhetően ez a szerszámgép 30%-al keskenyebb és teljes alapterületét tekintve 10%-al kisebb a versenytársakhoz hasonlítva.

milltap 700 főorsóA kompakt kialakításnak azonban semmilyen hatása sincs a munkaterület méretére, mivel az x-y-z tengelyek menti 700-420-380 mm-es mozgási tartomány tökéletesen elegendő a legtöbb alkalmazási terület számára.

Ami a főorsót illeti, a Milltap 700 egy maximálisan 10 000 ford/perc sebességre képes nagynyomatékú orsóval rendelkezik, de ez igény esetén lecserélhető egy maximum 24 000 ford/perc sebességre képes változatra. A meghajtómotor 25 kW-os teljesítménye több, mint duplája a hagyományos TV-300-as motorteljesítményének.

A gép vezérléséről egy Sinamics 120 kompakt inverterrel kiegészített Siemens 840D CNC vezérlő gondoskodik. Az egyszerű és hatékony programozás biztosításának érdekében a rendszer alapfelszereltsége egy 10″-os monitor, amely igény szerint felszerelhető az úgynevezett PROGRESSline technolgóiával is. Ez utóbbi folyamatosan megjeleníti az aktuális megmunkálásból még hátralévő időt, a teljes beállított megmunkálási mennyiséget és egyéb technikai paramétereket.

Technikai paraméterek

 

Mozgástartomány X-Y-Z (mm) 700-420-380
Asztal mérete (mm) 840×420
Munkadarab maximális mérete (mm) 880×550
Asztal maximális terhelhetősége (kg) 400
Gyorsmeneti sebességek X-Y-Z (m/perc) 60-60-60
Főorsó maximális sebessége (ford/perc) 10 000
Meghajtómotor teljesítménye (kW) 25
Szerszámtartó mérete (db) 15