F-35 vadászgépek MAG kriogén technológiával

Jóváhagyták a MAG kriogén technológiájának használatát a Lockheed Martin F-35-ös vadászgépeibe kerülő titán alkatrészek gyártásához. A szerszámon keresztül történő, folyékony nitrogént használó hűtőrendszerrel felszerelt szerszámgépek csökkentik a vadászgépek előállítási költségeit, mivel gyorsabb anyagelválasztási sebességet és hosszabb szerszámélettartamot tesznek lehetővé. Mivel az F-35-ös vadászgépek szerkezetének körülbelül 25%-át titán alkatrészek teszik ki, ez a technológiai váltás jelentős megtakarításokat jelent, nyilatkozta a Lockheed Martin.

Mint ahogy azt már egy korábbi technológiai cikkünkben leírtuk, ez a kriogén megmunkálási megoldás akár egy nagyságrenddel is megnövelheti a szerszámok élettartamát és megduplázhatja az anyagelválasztási sebességet a hagyományos eljárásokhoz képest. Ez a korszakalkotó technológia több éves összefogás eredménye, melynek során olyan vállalatok vettek részt a fejlesztésben, mint a Creare Incorporated (New Hampshire), a H.M. Dunn Company (Texas), a MAG IAS, a Lockheed Martin, a U.S. Navy Small Business Innovation Research (SBIR) Program Office és az F-35 Joint Program Office (JPO). A megfelelő anyagi támogatásról az SBIR programiroda gondoskodott.

A legnagyobb amerikai központú szerszámgyártóként a MAG IAS kizárólagos jogot kapott a technológia kereskedelmi forgalomba történő bevezetésére. Az új generációs szerszámgépeket már most is világszerte számos repülőipari vállalat használja a mindennapi munkálatok során. A MAG emellett a Cyclo Cut szerszámok, és a Cyclo Cool fémmegmunkáló folyadékok egyedi portfólióját, valamint teljes ügyféltámogatást is kínál a szerszámgépek mellé.

A MAG kriogén technológiával felszerelt szerszámgépei között egyaránt megtalálhatók az öttengelyes megmunkáló központok, a különféle esztergák és a megmunkáló robotok is. Ezek a CNC szerszámgépek működés közben is megtekinthetők voltak többek között a las vegasi imX rendezvényen és az EMO Hannover 2011-en is.