Denso újdonságok a robottechnikában

Ebben a cikkünkben rendhagyó módon két eltérő témáról is szót fogunk ejteni, mivel a Denso háza táján több változás is történt az elmúlt időszakban. Az egyik ilyen újítás a következő generációs RC8 ipari robotvezérlőnek a bejelentése, míg a másik egy frissen közzétett bemutató videó a cég legújabb VS-szériás robotjairól.

RC8 ipari robotvezérlő

A Denso Wave bejelentette a következő RC8 kódjelű kompakt robotvezérlőjét, amely a világ legkisebb robotvezérlőjének fog számítani a 3kW-os kategóriában. A Denso RC8-as vezérlő 60%-al lesz kisebb a korábbi modellnél, így alapterülete mindössze 456 x 298 mm – majdnem egy A3-as lap mérete – magassága pedig 94 mm.

A vezérlő meg fog felelni a világszerte elfogadott ISO és UL biztonsági szabványoknak, valamint felszerelik az olyan általánosan elterjedt kommunikációs csatornákkal is, mint az Ethernet/IP, a Profibus és a DeviceNet. A vezérlő az ORiN* nyílt hálózati rendszerén keresztül több, mint 100 különféle ipari készülékkel lesz képes a kommunikációra.

Az RC8 vezérlő piacradobásának tervezett ideje 2012. májusa, a tervezett eladási darabszám pedig évi 10 000 darab.

A robotvezérlőről további információ a Denso Wave hivatalos honlapján érhető el, az alábbi címen:
http://www.denso-wave.com/en/index.html

Denso VS-szériás robotkarok

A Denso VS szériája annyi különlegességgel rendelkezik, hogy a cég hasznosnak találta ezeket egy átfogó bemutató videóban prezentálni. Az alábbi videóban többek között látható, hogy a robotkar vezetékezése teljes mértékben a burkolat alatt fut, ezzel számos biztonsági problémát megelőzve, valamint valóságos környezetben is megtekinthető, hogy a robotok felépítése megfelel az IP 67-es vízállósági szabványnak is. A Denso VS szériájának bejelentéséről már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, így a részletes termékleírás ott tekinthető meg.