Az új Haas VF generáció

A Haas függőleges megmunkáló központjai már több mint 20 éve precedensteremtők a teljesítmény és érték tekintetében. A legújabb Haas VF modellek esetében számos, a termelékenységet javító fejlesztést hajtottak végre.

Fejlettebb mozgásvezérlés

Az egyenletes, precíz mozgásvezérlés biztosításához az új Haas függőleges megmunkáló központok újgenerációs, digitális szervomotorokat és nagyfelbontású jeladókat használnak minden tengelyen. Ennek, és a jelentős szoftver- és motorvezérlés-fejlesztésnek köszönhetően a gépek még simább felületeket és még jobb gyorsulást produkálnak.

Hatékonyabb forgácseltávolítás

A Haas újratervezte a függőleges megmunkáló központok forgácstartóit és felülvizsgálta a hűtőfolyadék-áramlást, hogy ezáltal csökkentse a forgácsfelhalmozódást és hatékonyan áramoltassa a forgácsot az eltávolításhoz. Nagykapacitású termelésben való alkalmazáshoz a VF-1-től VF-6-ig számozott függőleges megmunkáló központok esetében olyan opcionális forgácseltávolító rendszerek érhetők el, amelyek a több oldalsó forgácskihordót egy elülső ürítő forgácskihordóval, illetve egy hevederes forgácsszállítóval kombinálják, hogy a forgácsokat minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben távolítsák el a gépekből.

Hűtőfolyadék-tárolás

A forgács és a hűtőfolyadék megmunkálás közbeni kijutásának megakadályozásához az új VF modellek optimális burkolatai jobb panelilleszkedést és könnyebb karbantartási hozzáférést, valamint egyszerűbb belső cső- és kábelhálózatot biztosítanak. Az eredmény egy sokkal jobb burkolat és egy sokkal egyszerűbb kialakítás, amely bent tartja az összes forgácsot és hűtőfolyadékot, miközben növeli a megbízhatóságot, és egyszerűsíti a karbantartást.

Az új Haas VF gépek merész, modern kánálatuk könnyebb, kényelmesebb és ergonomikusabb, amely még egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a működést.