Újra üzemel a kiskunfélegyházi erőművi gépgyár

Az idén várhatóan nullszaldós lesz, jövő év végére pedig megközelítheti korábbi teljes kapacitását a Magyar Villamos Művek (MVM) csoporthoz tartozó Ovit Zrt. által működtetett kiskunfélegyházi erőművi gépgyár.

A Világgazdaság hétfői számában azt közölte, hogy a gyár egyelőre a felszámolásban lévő TE Ganz-Röck tulajdona, amely a Resonator Kft.-n keresztül három magyar magánszemély, Szarka Imre, Költő Magdolna és Szabó András kezében van. Az Ovit az év elejétől vette bérbe az akkor már 7-8 hónapja álló gyárat 2012 végéig érvényes vételi opcióval.

A Világgazdaság cikke szerint az MVM vezetése úgy döntött: nem engedheti meg, hogy megszűnjön a kiskunfélegyházi gyártás. Ilyen jól eladható kapacitás Európában is kevés van – nyilatkozta a lapnak Gopcsa Péter, az Ovit vezérigazgatója, aki öt évig a Ganz-Röck vezérigazgatója volt. Szavai szerint a gyárban turbinán kívül minden előállítható, ami egy erőműbe kell.

Az Ovit a budapesti egységét 21 fővel telepítette Kiskunfélegyházára. A gyár ma 25-30 százalékos kihasználtsággal működik, de kapacitásai még bővülnek, s létszáma az év végéig elérheti a 100 főt.

forrás: MTI

Megosztás
[
    ]