Új Allison Transmission gyár Szentgotthárdon

Az Allison Transmission 2010 szeptemberében jelentette be, hogy Szentgotthárdon modern sebességváltó gyárat épít. Az október 4-i avató ünnepséget és a gyár megnyitását jelképező szalag átvágását követően az Allison Transmission Magyarország hivatalosan is megkezdte működését. Az Allison új gyártóegysége jelenleg Széria 3000, 4000, és Torqmatic® automata sebességváltókat gyárt a cég nemzetközi vásárlói részére.

Az ünnepélyes szalagátvágás

Közel 200 vendég, köztük a cég vevői, haszongépjármű gyártók, a magyar politikai és gazdasági élet szereplői, valamint a cég munkatársai ünnepelték az Allison Transmission Magyarország szentgotthárdi gyárának megnyitását. Az Allison először 2010 szeptemberében fedte fel azirányú terveit, hogy új gyártócsarnokot épít Szentgotthárdon; termékei pedig máris úton vannak az európai és fejlődő országokban található busz és teherautó gyárak felé. Az Allison Transmission a kereskedelmi forgalomba kerülő és a katonai felhasználású automata sebességváltók, valamint hibrid-meghajtások egyik legnagyobb gyártója. S az amerikai vezetőség elhivatottságát mi sem példázta jobban, mint hogy teljes létszámban eljöttek az ünnepélyes megnyitóra és készségesen válaszoltak minden kérdésünkre.

Az Allison azt is bejelentette, hogy heteken belül egy új, úgynevezett készre szerelő központ is megnyílik a szentgotthárdi gyáron belül. Azáltal, hogy a váltókat az adott vevő igényeinek megfelelően készre szerelik még a kiszállítás előtt, a vállalat lerövidíti a jármű összeszerelési idejét, ezzel a gyártók általános hatékonyságát növeli.

Csoportos gyárlátogatás

Annak érdekében, hogy a globálisan is bővülő vásárlói körét még hatékonyabban szolgálhassa ki, az Allison Transmission egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy több millió dollár értékben Allison Bemutató Központot és egy haszongépjármű próbapályát épít fel az új sebességváltó gyár szomszédságában, Szentgotthárdon. A meghívott vendégeknek arra is lehetőségük volt, hogy Allison sebességváltóval épített különböző típusú tehergépjárműveket, buszokat és terepjárókat vezessenek a próbapályán kialakított legkülönbözőbb feltételek között.

Allison Transmission sajtótájékoztató

Az ünnepélyes megnyitón, valamint az ezzel egybekötött gyárlátogatáson és próbapályás tesztvezetésen a CNCMedia csapata is részt vett. Jó szokásunkhoz híven pedig minden érdekességet videós formában is megörökítettünk, így most következzen a rendezvényen rögzített összefoglaló kisfilmünk.

 

 

 

További információ

Az Allison Transmissionról részletesebb cikket olvashatnak az AutpPro.hu oldalán: Ugrás az oldalra