Tökéletesen szórja a munkadarabokat

Könnyen karbantartható berendezés a hatékonyabb tisztításért

A júniusban 12. alkalommal megrendezett GIFA öntészeti szakvásáron mutatta be a Rösler cég az adagonként kezelt munkadarabok megmunkálásában jól bevált rázószalagos szemcseszóró berendezésének legújabb generációját kisebb és közepes méretű munkadarabokhoz. Az új RMBC 4.2 különlegessége, hogy a felhasználáshoz szabott kialakításban a legkülönbözőbb acélöntvény darabok szemcseszórásos tisztítására alkalmas.

Az új RMBC alacsonyabb térben is elhelyezhető

A termelékenység fokozása, valamint a termékválaszték bővítése sok esetben szükségessé teheti, hogy új rendszert állítsanak üzembe öntvények porszórásos felületmegmunkálás előtti szemcseszórásos tisztítására. Egy ilyen gyakorlati példában a későbbi felhasználó a nagy termelékenység és rendelkezésre állás mellett több specifikus követelményt is támasztott az igényelt berendezéssel szemben. Ezek közé tartozott például a 7 m×4,2 m-es szórási tartomány a munkatér 7,5 m-es magassága mellett. A viszonylag nagy, akár 18 kg tömegű és sok esetben magas munkadarabok különös elvárásokat támasztottak a beadagolással szemben. Mivel a szórt anyag meglehetősen agresszív, az egész berendezésnek megfelelően ellenállónak kellett lennie. A Rösler RMBC 4.2 rendszerére egyrészt a berendezés alkalmas konstrukciója miatt esett a választás, másrészt a döntést jelentősen befolyásolta az a tény is, hogy a gépépítő rugalmasan illesztette berendezését az egyedi igényekhez.

 

Előnyök kompromisszumok nélkül

Az öntödéből az öntési folyamatot követően salakkal és más visszamaradt részecskékkel szennyezett munkadarabok ömlesztve, pattintható kerettel védett europalettákon közvetlenül jutnak a szemcseszóró berendezéshez. A keretnek a berendezésbe való betöltés közbeni kioldását a billenőadagoló rögzítési mechanizmusával akadályozzák meg. Miután a kezelő működtette ezt a mechanizmust, valamint nyugtázással igazolta a szemcseszóró berendezés kritikus terének elhagyását, egy tolóajtó automatikusan záródik, és megtörténik a betöltés. Mivel az ajtó és a szóróberendezés között biztonsági csatolás áll fenn, a betöltési zóna körüli biztonsági kerítés nagy részét el lehetett hagyni.

Mialatt az öntvényeket az erősített gumi rázószalag egyenletesen átforgatja, két Rutten gyártmányú, rendkívül kopásálló, egyenként 18,5 kW teljesítményű C 320-as turbina a tökéletes tisztítás érdekében folyamatosan szóróanyagot juttat a munkadarabokra. Az RMBC berendezés belső terét 6 mm vastag, könnyen cserélhető mangánacél lemezekből álló burkolat védi a kopástól.

A munkadarabok alakjától és méretétől függően 12-15 perc műveleti idő szükséges ahhoz, hogy az öntvények kívül és belül egyaránt elérjék a porszórásos felületmegmunkáláshoz szükséges tisztasági és érdességi fokot. Az újratervezett gumiszalagos vezetés kialakítása lehetővé teszi, hogy még kicsi, lekerekített alkatrészek esetében is a berendezés a teljes adagot (batch) kiadja az elvételi helyre továbbító vibrációs szállítószalagra.

 

Meggyőzően karbantartásbarát

A berendezés megbízhatóan hosszú idejű működéséhez a kiváló kopásvédelmen és az automatikusan, valamint kézzel egyaránt működtethető ajtón felül nagymértékben hozzájárul az RMBC karbantartásbarát kivitele. A szervizelésben érintett valamennyi gépegység könnyen megközelíthető és a szerelőemelvényről egyszerűen és gyorsan hozzáférhető. A befúvóturbinák karbantartásához a berendezés hátoldalán egy további kisebb szerelődobogót alakítottak ki. A példában szereplő felhasználás esetében egy kézi működtetésű láncos darut is elhelyeztek, amellyel a turbinák teljesen kiemelhetők az egyszerűbb karbantartáshoz. Szintén ügyfélspecifikus jellegzetességnek számít a felfogott szennyező részecskék zsákos gyűjtése.

forrás: Gyártástrend
office@rosler.at
www.rosler.at