Gleason Opti-Grind technológia

A Gleason legújabb generációs profilköszörűit már a forradalmian új, Opti-Grind technológiával is fel lehet szerelni. Ennek köszönhetően az akár 6 méteres átmérővel és 16-os modullal rendelkező hengeres fogaskerekek gyártási termelékenysége és minősége is jelentősen megnövelhető.

Az Opti-Grind lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre érjen el optimális termelékenységet és optimális felületi minőséget a párhuzamosan több köszörűt tartalmazó, egyénileg testreszabható köszörűrendszer segítségével. Ez jelentős előrelépést jelent az egyetlen köszörűkövet alkalmazó, hagyományos megoldásokhoz képest.

forrás: www.gleason.com

 

Ez az új technológia több variációt is felkínál a végfelhasználók számára, amikből kiválasztható az aktuális feladatnak leginkább megfelelő. Például, ha az optimális termelékenység a legfontosabb, akkor az Opti-Grind 40%-al gyorsabb a hagyományos megoldásoknál, mert az egy köszörűköves kialakítással ellentétben itt három köszörűkő, egyszerre négy fogprofilon tud nagyoló megmunkálást végezni. Ezek után a készremunkálás már történhet egy darab köszörűkő segítségével, amely biztosítja a kívánt felületi minőséget. Ebből adódóan az Opti-Grind többkonfigurációs kialakítása számos előnnyel jár az olyan fogaskerék gyártók számára, akik például szélerőműveknek, vagy olyan iparágaknak szállítanak be, ahol elengedhetetlen az optimális felületi minőség.

Az Opti-Grind technológia a legújabb Siemens 840D CNC vezérlővel és a Gleason Windows alapú Intelligens Dialógus szoftverével felszerelve érkezik, amelyek nagyban leegyszerűsítik a beállítást és a mindennapi használatot. A beépített köszörű technológiai adatbázis például ajánlatot tesz az aktuális folyamat optimalizálására még a megmunkálás kezdete előtt, így ennek segítségével még a kevésbé tapasztalt gépkezelők is képesek lehetnek jó minőségű alkatrészek, termelékeny gyártására.