Edge Factor Újdonságok

Az Edge Factor Show 3D-s kamerarendszere

Az Edge Factor készítői 2011 során még két új projektről fogják lerántani a leplet, melyek szorosan kötődni fognak a soron következő epizódokhoz.

A Reality Redesigned egy új sorozat lesz, melynek keretein belül a gyártásban, az oktatásban és a kerékpárversenyzésben legnagyobbnak számító nevek fognak összegyűlni, hogy meghirdessenek egy reality elemekkel fűszerezett mérnökversenyt. A verseny mindenki számára nyitott, így csak egy jó terv kell hozzá, és bárki együtt tündökölhet a rivaldafényben a legjobb offroad bringásokkal. A pontos részletek november 15-től várhatóak ezzel a projekttel kapcsolatban.

A másik újdonság az úgynevezett EDU Factor lesz, ami egy kétlépcsős folyamat során fog kibontakpzni. Első körben egy sor oktató videót fog megjelentetni az Edge Factor csapata, melyeket az Edge Factor Show epizódok forgatásával párhuzamosan fognak rögzíteni az aktuális témában. Ezekben a rövid videókban szakképzett oktatók előadásait hallgathatjuk majd meg, és mélyebb betekintést nyerhetünk az adott epizódban látott technológiák működésébe. Lényegében ez egy gyakorlat orientált tanulási folyamat lesz, ahol valódi alkalmazásokon keresztül is meg lehet érteni a tankönyvekben leírt elméletet.

A második lépcsőfok pedig egy olyan online közösség létrehozását célozza meg, ami rengeteg hasznos eszközt ad majd az oktatók kezébe. A végső cél, hogy az Edge Factor Show vizuális elemeit felhasználva segítséget nyújtson a tanároknak prezentációik elkészítésében, melyeket aztán az órákon és a különböző rendezvényeken is szabadon felhasználhatnak.

Az EDU Factorról további információk december 1-et követően várhatók a hivatalos honlapon.