Makino PS-széria

A Makino PS-szériás gépek jelentik az új mércét a függőleges CNC megmunkáló központok sorában, mivel ezek a modellek rövidebb ciklusidőket, nagyobb termelékenységet, jobb minőséget és minimális befektetési költséget kínálnak. A PS család gépeinek legfontosabb összetevői és kulcs technológiái mind az iparban már bizonyított és megbízható korábbi Makino szerszámgépek technológiájára alapul. A szilárd konstrukció, a termikus stabilitás és a sokoldalú főorsó számos alkalmazási területen ideálissá teszi ezeket a gépeket.

“A Makino PS-széria alapfelszereltsége a nagyteljesítményű 25 kW-os, maximálisan 14000 ford/perc-re képes CAT40 főorsó, melynek csúcsnyomatéka eléri a 176 Nm-t. Semmilyen más függőleges CNC megmunkáló központ nem rendelkezik ilyen specifikációkkal.” – jelentette ki William Howard, a Makino termékmenedzsere. “A PS-széria teljes felszereltséggel érkezik és a legkülönfélébb alkatrészek legyártására is képes. Egy Makino vízszintes megmunkáló központ termelékenységét helyezi át a függőleges platformra.”

A hagyományos C keretre építkezve, a PS-széria tervezésénél felhasználták a végeselemes analízis nyújtotta lehetőségeket, hogy a masszív öntöttvas alkatrészek optimális szilárdsággal és torziós merevséggel rendelkezzenek. Ez a szerkezeti felépítés biztosítja a megmunkálások során ébredő erőhatások gyors és hatékony elvezetését a szerkezeti elemeken keresztül egészen a gépágyig.

Mivel a termelékenység állt a tervezés központjában, a PS-széria forgácseltávolító megoldása és a hűtőrendszere is ilyen megközelítésben készült. Az elárasztásos, a zuhany típusú és az orsón belül futó hűtőrendszer mind az alapfelszereltség része.

A PS-széria gépei mind a Makino új Professional P vezérlőszoftverével vannak felszerelve. A nagyméretű, színes LCD kijelzővel és a menü vezérelt, érintőképernyős megoldással minden csupán egy ujjnyira van. A Professional P 400 program regisztrálására képes, 400 szerszám-offset párt és 48 pár koordináta rendszert képes tárolni a mindennapi munka megkönnyítésének érdekében.

Technikai paraméterek

PS65 PS95
Mozgástartomány X/Y/Z 660/510/460 mm 915/510/460 mm
Asztal mérete 915 x 510 mm 1170 x 510 mm
Maximális terhelhetőség 600 kg 800 kg
Szerszámtartó mérete 30 db 30 db

[youtube] TH6vkLworkc[/youtube]