MAG az EMO 2011-en

A MAG szerszámgépggyártó vállalat az idei EMO Hannover kiállításon a “MAG is more” mottó köré szervezi standját, ahol egy sor új gépet és technológiát mutatnak majd be az érdeklődőknek. A központi látványosság bizonyára a forradalmi, szerszámon keresztül vezetett hűtési rendszerrel ellátott, kriogén megmunkáló megoldás lesz.

A MAG újonan kifejlesztett folyékony nitrogén hűtőrendszere végre sikert aratott ott, ahol a fejlesztőknek egész idáig nem sikerült áttörést elérniük. A MAG mérnökeinek sikerült megvalósítania egy olyan gyakorlatban is alkalmazható, hatékony, szerszámon átvezetett hűtőrendszert, amely különböző anyagok és megmunkálási technológiák esetén is alkalmazható. Az EMO 2011-en négy kriogén rendszerrel felszerelt szerszámgép lesz megtekinthető, melyek a nehezen megmunkálható alapanyagok terén elért áttöréseket fogják bemutatni.

A szerszámgépeken felül egy robot alapú fúrórendszert is felszereltek a kriogén technológiával, hogy demonstrálják milyen egyszerű is a kompozit anyagok megmunkálása a megfelelő hőmérsékleten. A szélturbinák gyártói például jelentősen profitálhatnak ebből az új fejlesztésből.

A SPECHT 600 E megmunkáló központ a tiszta és hatékony gyártást jelenti, igen kis alapterületen. Ennek a gépjárműipari bestsellernek a legújabb modellje most először mutatkozik majd be a nagyközönségnek. Ez a változat már semmilyen hidraulikát nem tartalmaz. A szerszám menedzsment, a forgó asztal, a rögzítések, a főorsó és a palettacserélő is kizárólag elektromechanikus aktuátorokat használ.

Mindezeken felül a széleskörű fogaskerék gyártási portfólióját is tovább bővíti a MAG, hogy immár a tengelyekre történő kúfogaskerék gyártásra is szolgáljanak megoldással. Ez a technológia a vízszintes VDF 450 TM CNC esztergán és a függőleges VDM 1000 TM CNC esztergán lesz megtekinthető.

Az NBV 250 DUO egy nagyteljesítményű duplaorsós függőleges CNC marógép, amely két munkaterülettel rendelkezik. Ennek köszönhetően a megmunkálások alatt is van lehetőség a következő munkadarab beállítására. Az NB család másik két rugalmas, többfunkciós szerszámgépe is az EMO Hannoveren debütál majd. Ezek az NBH 500+ nagynyomatékú vízszintes CNC megmunkáló központ és az NBH 630 MT szimultán öttengelyes megmunkálásra képes vízszintes CNC megmunkáló központ.

Az EMO Hannover 2011 egyben a MAG és a nemrég felvásárolt Forest Liné csoport első közös megjelenését is jelenti, akik együttesen a repülőgép-, a kompozit- és az öntvényipari megoldások lenyűgöző portfolióját sorakoztatják fel.

forrás: mag-ias.com