Elhunyt Mr. Teruyuki Yamazaki

Szeptember 15-én, 82 éves korában elhunyt Mr. Teruyuki (Terry) Yamazaki, a Yamazaki Mazak Corporation vezérigazgatója. Mr. Yamazaki annak a Sadakichi Yamazaki-nak volt a fia, aki a később Yamazaki Mazak Corporation névre keresztelt vállalatot még Yamazaki Machinery néven alapította meg 1919-ben.

A Mazak Corporation által közölt információk szerint Mr. Yamazaki 1946 májusában kezdte meg a 65 éven át ívelő karrierjét, amikor bekapcsolódott édesapja vállalkozásába. 1962-ben került a Yamazaki Machinery élére, amit rögtön egy évtizednyi világméretű növekedés és terjeszkedés követett. Az első Mazak márkájú szerszámgépeket már az ezt követő évben legyártották. A Yamazaki Machinery 1968-tól Yamazaki Mazak Corporation név alatt üzemel.

Mr. Yamazaki érdemei között szerepel a Japánban található öt szerszámgépgyár, valamint egy világszintű központ megalapítása. Ezt követően a gyártást világszerte is kiterjesztette a Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, a Kínában és a Szingapúrban felépített üzemekkel, valamint a több mint 35 technológiai központtal.

Az elnökséget az ügyvezetői feladatokkal Mr. Yamazaki már 2001-ben átruházta fiára, Tomohisa Yamazaki-ra, ám ezt követően is aktívan részt vett a vállalati stratégia alakításában egészen szeptember 15-i haláláig.

forrás: mmsonline