19. Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

Szeptember 22. és 25. között kerül megrendezésre a 19. Őszi Vásár Székelyudvarhelyen, melynek célja a térség gazdasági életének fellendítése és megismertetése.

A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban és környékén több mint 100 vállalkozó állítja fel standját. Mintegy 2.200 négyzetméteren mutatkoznak be a székelyföldi városban és a környező településeken működő, illetve magyarországi cégek a textil-, az élelmiszer-, az építőipar, a gépipar, a számítástechnika, valamint a turizmus területéről.

A tavalyi siker után a Hargita Megyei Tanács közreműködésével az idén is megszervezik a Székely termékek fesztiválját, ahol az idén az elmúlt évhez képest tízzel több, azaz 40 kiállító vesz részt, bemutatva a Székelyföldön gyártott termékeket, az élelmiszerektől a különböző használati tárgyakig.

A négynapos ipari és kereskedelmi vásáron kulturális programok is várják az érdeklődőket. A szervezők 15 ezer látogatóra számítanak – írja a Krónika című kolozsvári napilap szerdai számában.

A csütörtöki kezdőnapon az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Gazdasági Szakbizottságának szervezésében az erdélyi magyar gazdaságfejlesztést szolgáló Mikó Imre-tervről vitaestet tartanak.

forrás: MTI