Kitamura Mycenter-3XG

A Kitamura az idei évben mutatta be a legújabb precíziós függöleges megmunkáló központját, amely a Mycenter-3XG névre hallgat. A sokoldalúság és az ultraszűk tűrések megvalósításának képessége emeli ki a Mycenter-3XG-t versenytársai közül. Pozícionálási pontossága +/-0.002007 mm, míg ismétlési pontossága +/-0.00099 mm.

Szerkezeti kialakítására a vastag falak és a bordázott, dobozos felépítés a jellemző. A váz alapanyaga öntött meehanite, amely garantálja a minőséget és a szükséges szilárdságot. Minden összeszerelést igénylő, illesztett felület kézzel csiszolt, hogy biztosítva legyen a teljes felületen való érintkezés és ezáltal a hosszú élettartam, a kimagasló teljesítmény és a pontosság.

A kis- és középméretű munkadarabok befogadására egy 410 x 900 mm-es, maximum 500 kg terhelhetőségű asztal szolgál. A tágas munkatér kiterjeszti a munkadarab befogási lehetőségeket, amely leginkább a négy- és öttengelyes megmunkálásoknál használt forgóasztalok esetén lehet hasznos.

A szerszámgép alapfelszereltsége a 11,19 kW-os, maximum 15 000 ford/perc sebességre képes főorsó, amely a rezgéscsökkentő kialakításnak köszönhetően kimagaslóan pontos megmunkálásokat tesz lehetővé. Ebből adódóan ideális igazán a Mycenter-3XG a különféle öntvényipari és 3D-s alkalmazások számára.

A Kitamura egyedi Arumatik-Mi vezérlése egyaránt ötvözi a hatékonyságot és a felhasználóbarát kezelőfelületet. A maximális termelékenységre tervezett Arumatik-Mi vezérlés magában foglal egy 19″-os LCD kijelzőt, egy USB protot, NURBS interpolációt, 8GB adatszervert és 1280M memóriát a komplex munkadarabok simább és gyorsabb megmunkálásának érdekében.

Technikai paraméterek:

 

Asztal mérete 410 x 900 mm
Mozgástartomány (X/Y/Z) 760 x 455 x 460 mm
Főorsó maximális fordulatszáma 15 000 ford/perc
Szerszámtartó kapacitása 30 db
Szerszámcserélési idő 1,6 / 3,3 mp
Gyorsmeneti sebességek 50 x 36 m/perc