Galika az EMO 2011-en

Galika és GF AgieCharmilles az EMO 2011-en

Galika és GF AgieCharmilles az EMO 2011-en

A hannoveri EMO 2011 kiállításon a GF AgieCharmilles új marási, szikraforgácsolási, lézeres és automatizálási megoldásokat mutat be. Az új kialakítású 1400 m2 méretű standjukon (27. csarnok, D44 stand) hat csúcskategóriás terméket fognak első alkalommal a nyilvánosságnak bemutatni, melyek a vásár Highlight-jai is lehetnek.

Ezek között szerepelnek megmunkáló központok, szikraforgácsoló gépek és két rugalmas automatizálási megoldás a tömbös szikraforgácsoláshoz – plusz a meglévő maró-, szikraforgácsoló és lézergépek meggyőző kínálata, valamint a világon a legszélesebb Customer-Services szolgáltatások kerülnek a figyelem középpontjába a hannoveri EMO 2011 kiállításon szeptember 19. és 24. között.

 

A GF AgieCharmilles a gépeit, automatizálási megoldásait és szervizszolgáltatásait egy teljesen új kiállítási standon mutatja be, amit azért fejlesztettek ki, hogy a látogatók megtapasztalják azt a többletet, amit a GF AgieCharmilles nyújt a növekvő iparágakban tevékeny gyártó vállalatoknak. Hannoveri vásár, 27. csarnok, D44 stand: Itt láthatják a vállalatcsoport felülmúlhatatlan termékeit – ezek közül sok “Energy Care” tulajdonságokkal rendelkezik – akció közben. A GF AgieCharmilles szakértői számos igényes gyártástechnológiai alkalmazást mutatnak be az autóipar területéről, elektronikai alkatrészek gyártásához, a repülőgépipar és űrhajózás, a gyógyászat és fogtechnika, valamint információ- és kommunikációtechnika számára.

 

Marás

A Galika és GF AgieCharmilles standja az EMO 2011-en

A Galika és GF AgieCharmilles standja az EMO 2011-en

A marás területén két új nagy sebességű és nagy teljesítményű megmunkáló központ kerül bemutatásra: A MIKRON HSM 600U LP az ideális nagy sebességű marási megoldás a prototípusgyártáshoz, a formagyártáshoz és a teljesen automatizált kissorozatú gyártáshoz, ha a pontosság és a felületsimítás fontos tényező a sikerhez. A MIKRON HPM 450U egy nagy teljesítményű berendezés, aminek jellemzője az újszerű nyomaték-forgó-billenő asztal a határok nélküli 5-tengelyes megmunkálásokhoz a mikro- és makro-alkalmazásokhoz, és egy különleges főorsó kivitellel rendelkezik. Ezen teljesen új megoldás mellett a MIKRON HPM 800U HD gép is megjelenik, egy teljesen automatizált, kompakt 5-tengelyes megmunkáló központ, ami magas kihozatallal és különféle palettaváltókkal rendelkezik.

A GF AgieCharmilles bemutatja a MIKRON HSM 400 LP Precision típust is, amely a formagyártás területén a kisméretű alkatrészek automatizált gyártásánál a pontosság és a felületsimítás tekintetében új mérföldkövet jelent. Ezen kívül megtekinthető lesz a lineáris mérőlécekkel rendelkező MIKRON VCE 1000 Pro-X gép is, ami megbízhatóbb és nagyobb teljesítményű 16.000 ford./perc Inline-főorsóval rendelkezik – a költségkímélő megoldás a formák, valamint a precíz alkatrészgyártás magasabb megmunkálási követelményeihez.

A GF AgieCharmilles új fejlesztésű standja

A GF AgieCharmilles új fejlesztésű standja

 

Szikraforgácsolás

Hét szikraforgácsoló géppel jelennek meg az EMO 2011 kiállításon, ezek közül négy innováció. A CUT 1000 a világon a legpontosabb huzalos szikraforgácsoló berendezés. Kifejezetten mikro-alkalmazásokhoz fejlesztették ki, és az új „Integrated Vision Unit” (IVU) egységgel van felszerelve, ami olyan optikai hozzáférést kínál a részletekhez, ami a 3D-tapintókkal nem lehetséges. A CUT 2000 OilTech típus, amelynél olaj dielektrikumot alkalmaznak – így a felületvédelem abszolút elsőbbséggel rendelkezik –, szintén premiert ünnepel.

Továbbá jelen lesz a FORM 200 mS RTC (Rotary Tool Changer – forgó szerszámváltó) innovatív tömbös szikraforgácsoló berendezés, a FORM 300 vP S3R WPT1+ cella, ami egy rendkívül sokoldalú tömbös szikraforgácsolási megoldás, és új dimenziókat nyit az autonómia és rugalmasság tekintetében, a FORM 1000 tömbös szikraforgácsoló gépet az új S3R WPT1+ robottal, ami rendkívüli pontosságot és legnagyobb hatékonyságot nyújt a szikraforgácsoláshoz, valamint a gyors, precíz, megbízható és nagyon nagy teljesítményű DRILL 300 startlyukfúró gépet.

 

Automatizálás

Óriási méretek az EMO 2011-en

Óriási méretek az EMO 2011-en

Az EMO stand látogatói először alkothatnak képet a vállalatcsoport legújabb automatizálási megoldásairól, melyekkel az egész gyártási folyamat – az előkészítéstől a megmunkálásig – kézben tartható. Ide tartozik a programozás (CAD/CAM sík), a műhely-management, a visszakövethetőség és a munkadarab- és szerszámkezelés. A munkadarab- és szerszámkezeléshez kínálja a GF AgieCharmilles az RTC (Rotary Tool Changer) forgó szerszámváltót, az első valóban kompakt és moduláris robotot, valamint a WPT1+ robotot, amely a tömbös szikraforgácsoláshoz négy konfigurációban áll rendelkezésre, azonban alkalmazható a maráshoz és a lézeres anyagleválasztáshoz is. A kedvező árú, rugalmas és elegáns új WPT1+ robot a 80 kg tömegtartományban számos különböző befogó és palettázó rendszert (Tooling) tud kezelni, és közvetlen választ jelent az ügyfelek alkalmazástechnikai igényeire. A WPT1+ robot, ami WPT1+ Light, WPT1+ Middle, WPT1+ Heavy és WPT1+ Heavy Plus kivitelben érhető el, a formagyártók számára az automatizálási opciók teljes spektrumát kínálja, melyek optimálisan használhatók a formagyártók alkalmazásaihoz, és akár két szerszámgép munkadarab- és szerszámkezelését is el tudja látni.

 

Lézeres anyagleválasztás

A LASER 1000 5Ax géppel a legfinomabb textúrák állíthatók elő, melyeket számos iparág alkalmazásainál – kezdve az autóipartól a fogyasztási cikkeken át a luxuscikkekig – igényelnek. A LASER 1000 5Ax a GF AgieCharmilles 6 gépből álló lézer-termékcsaládjának egyik tagja, és ideális megoldást jelent a márkajelzések és logók, átmenő textúrák és hologramhoz hasonló effektusok felvitelére. A vállalatcsoport ügyfelei arra használják a lézergépeket, hogy az autók belső borításainak formáit texturálják, vagy dombornyomású hengereket és lemezeket állítsanak elő. A lézeres texurálási megoldásokkal egy kopás- és törésmentes eszköz áll rendelkezésre, ami soha nem tompul el, és egy teljesen digitális elven működő gyártási folyamatot tesz lehetővé. A folyadékok, iszap vagy forgács kezeléséről sem kell gondoskodni: az a nagyon kevés por, ami a lézergépek használatánál keletkezik, automatikusan elszívásra kerül.

 

Érdemes lesz megnézni a GF számtalan újdonságát

Érdemes lesz megnézni a GF számtalan újdonságát

Customer Services

 

A GF AgieCharmilles összes termékéhez átfogó Customer Services szolgáltatások léteznek, melyeket pontosan az ügyfelek aktuális igényeihez lehet igazítani, a világon a legszélesebb körű szervizkínálatot nyújtják, és az alábbiakat tartalmazzák:

  • Operation Support – biztosítja az optimális teljesítményt és precizitást a mindennapi üzem során, és bizonylatolt fogyóeszközök és eredeti kopóalkatrészek átfogó választékát kínálja.
  • Machine Support – maximálja a gépek rendelkezésre álló üzemidejét, ami az eredeti cserealkatrészeknek, műszaki ügyfélszolgálatnak és a megelőző karbantartásoknak köszönhető.
  • Business Support – méretre szabott Business-megoldásokkal javítja az vállalati folyamatok potenciálját.

forrás: Galika

További információ

Galika Szerszámgépek Kft. a CNCMedia Tudástárában

Galika Technológiák