Mazak az EMO 2011-en

A Mazak az EMO hannoveri kiállításán 24 gép kiállításával demonstrálja erejét 2 500 négyzetméteres területen. A központi standon a Mazak multi-tasking megoldásainak keretében kerül bemutatásra az új Integrex i-sorozat, ami a cég „egyből kész” filozófiáját követi, vagyis a nyersanyagtól a kész munkadarabig egy csapásra, egy beállítással egyetlen gépen juthatunk el. Az i-szériát követi az Integrex j-sorozat az Integrex eH és eV multi-tasking gépekkel együtt és az új Variaxis modell, ami az eddigieknél nagyobb kapacitást, funkcionalitást és termelékenységet ígér.

Az idei EMO-n egy új szerszámgép konfiguráció is bemutatásra kerül, amely egyszerre nyújt 5-tengelyes megmunkálást és esztergálást egy nagyon sokoldalú platformon. Ezzel egyidőben debütál majd egy másik újdonság, az Orbitec 20 is, amely különösen a szelepgyártáshoz készült, és a szelepek több mint 75%-át egyetlen beállítással készíti a magas tűrések betartása mellett.

A Mazak standján kerül bemutatásra a legújabb CNC-esztergaközpont technológia is, mely magába foglalja a Quick Turn Smart sorozatot. A gépek képesek az egyszerűsített 2- és 3-tengelyes esztergálásra, és olyan nagy teljesítményű alkalmazások végrehajtására, melyek normál esetben nem ilyen árkategóriájú gépekkel végezhetők, és emellett közvetlen hajtású orsókkal, lineáris vezetőkkel, gyors-indexelésű szerszámtárral és NC szegnyereggel vannak felszerelve.

Továbbá ott lesz a Quick Turn Nexus sorozat részeként a Slant Turn Nexus, amit kifejezetten hosszú tengelyes munkadarabok hatékony megmunkálására terveztek, és a Hyper Quadrex sorozat, amit a tokmányos munkadaraboktól a nagy átmérőjű alkatrészekig széles tartományban változó alkalmazási területekre fejlesztettek.

A függőleges megmunkáló központokat a VC Smart sorozatok és a mozgó oszlopos VTC sorozatok képviselik, melyek kiválóak nagy méretű, hosszú munkadarabok megmunkálására. A VTC széria X-, Y- és Z-tengelyei a burkolaton kívül helyezkednek el, és már nagyobb méretű szerszámtárral is elérhető. Az FJV függőleges megmunkáló központ, egy nagy pontosságú, nagy merevségű gép egy kétoszlopos konstrukció nagy teljesítményű orsókkal szintén látható lesz a standon.

A horizontális megmunkáló központokat a HCN 6800-II, egy nagy sebességű, nagy pontosságú gép fogja képviselni, amelyik széles gyártási elvárásoknak felel meg, beleértve a kicsitől a nagy munkadarabokig és terméksorozatokig, illetve a 3-szintű Palletech is bemutatásra kerül.

A lézereket a Super Turbo X gyártóberendezés képviseli, ami a leggyorsabb lemezvágási sebességekre képes, ezzel biztosítja a maximális termelékenységet.

Az EMO ideje alatt a Mazak négy új európai technológiai központját is bemutatja, melyek közül a lipcsei 2011 második felében nyílik, valamint a düsseldorfi, krakkói és prágai központokat, melyek mindegyike 2012-től nyitja meg kapuit.

Marcus Burton, a Yamazaki Mazak Európai Csoportvezető Igazgatója nyilatkozta: „Az EMO remek lehetőséget kínál nekünk arra, hogy demonstráljuk az európai közönségnek a Mazak gépekben rejlő lehetőségeket, és így segítsünk elérni az ügyfeleinknek a hatékonyság és termelékenység magasabb szintjeit. A standunkon kiállított gépek bemutatják, milyen széles a skálánk, amellyel a létező összes alkalmazásra képesek vagyunk gépészeti megoldást nyújtani.”

forrás: Mazak

További információ

Yamazaki Mazak a CNCMedia Tudástárában: http://www.cnc.hu/tudastar/?p=1525
EMO Hannover a CNCMedia Tudástárában: http://www.cnc.hu/tudastar/?event=emo-hannover