Sík- és profilköszörű a Jung tárházából

A Jung a Körber-konszernhez tartozó Schleifring-csoport egyik vállalata. A cég kiemelkedő kompetenciája a kis- és közepes méretű, manuális és CNC-vezérlésű sík- és profilköszörűgépek fejlesztése és gyártása. Ezek a berendezések a kiegészítő tartozékokkal együtt különösen a szerszám- és formagyártás igényeire szabottak. Egyedül a Jung profilköszörűgépek rendelkeznek köszörűfejen elhelyezett CNC-vezérlésű kőleszabályozó egységgel, ami lehetővé teszi bonyolult geometriák kialakítását a köszörűköveken, és az ún. CD-leszabályozást (folyamatos kőleszabályozás a megmunkálás közben).

A Jung-Vario-D sík- és profilköszörűgép

A Vario típusú gépek új és moduláris keresztszánas kialakítással rendelkező berendezések, melyeket a legmagasabb minőségi és precizitás-elvárásokhoz fejlesztettek ki. A minden pozícióban teljesen alátámasztott hosszirányú szán garantálja a nagyfokú variálhatóságot a legkülönfélébb astalra szerelt eszközökkel, pl. lehúzó készülékekkel, osztókészülékekkel és befogó rendszerekkel. A kompakt felépítés kis felállítási helyet igényel, és a megmunkálási térben a legmagasabb fokú rugalmasságot biztosítja. A választható köszörülési ciklusok és a standard kőprofilok automatikus lehúzása a P-vezérléssel rendelkező Vario gépeket egyszerűen kezelhető profilköszörűgéppé teszik.

A D-vezérlés a moduláris Jung gépkoncepció legmagasabb szintű kivitele, és a PA37K és PA130T típusú profillehúzó egységekkel kombinálva különösen alkalmas a nagyon összetett megmunkálási feladatok végrehajtására.

A Jung Vario-D jellemzői:

Köszörülési tartomány (Sz x h): 600 × 335 mm
Asztal és orsóközép távolsága: 620 mm
Köszörűkövek, D × Sz × d, max.: 300 × 50 × 76,2 mm
Köszörűkő hajtómű: 9,3 kW
Fordulatszám tartomány: 800 … 4200 1/perc
Mágnesasztal mérete max.: 600 × 300 mm
Asztal hosszirányú lengési sebessége: 0,1 … 50000 m/perc
Asztal hosszirányú kúszási sebessége: 0,1 … 5000 mm/perc

További információ

Blohm Jung GmbH a CNCMedia Tudástárában: http://www.cnc.hu/tudastar/?p=1790